2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
BOKIK akcióterv - 3000 levél

BOKIK akcióterv – 3000 levél

BOKIK akcióterv - 3000 levélAkciótervet dolgozott ki a B.-A.-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK), hogy  segítse az árvízkárosult vállalkozásokat és magánszemélyeket. -Természetesen csak saját lehetőségeinken belül segítünk, mert nem gondolom, hogy ezt a helyzetet mi fogjuk megoldani. Inkább a szervezői, koordinátori feladatokat vállaljuk, -mondta Bihall Tamás elnök a sajtótájékoztatón. Négy terület az, ahol véleménye szerint be tudnak avatkozni.Természetbeni adományokat is gyűjtenek vállalkozásoktól, – ezért 3000 levelet küldtek ki – segítenek a károk felmérésében, pénzügyi támogatást, kormányzati intézkedéseket kezdeményeznek ezek enyhítésére. Az adományokat a Borsodvíz Zrt. Tömösi úti telephelyén, valamint a Közlakép Zrt. Kőporos úti telephelyén fogadják, munkanapokon, 8-15 óra között. Abban is közreműködnek, hogy a kárt szenvedett vállalkozások halasztást kapjanak kötelezettségeik teljesítésére.

Az elnök arról is szólt, hogy próbálnak segíteni a kárt szenvedett vállalkozásoknak is.Szorgalmazzák a munkahely-megtartó támogatások kiterjesztését, gyorsított ügyintézését is a Munkaügyi Központnál, emellett a BOKIK felajánlja, hogy a Széchenyi Kártya hitelkonstrukciót kérelmező, árvízkárosult vállalkozások számára gyorsított, soron kívüli ügyintézést biztosít. A kamara felajánlja segítségét, szervezői munkáját a bajba jutott vállalkozásoknak átmeneti telephelyek biztosításában, berendezések, gépek kölcsönzésében, a megrendelések teljesítéséhez szükséges kapacitások közvetítésében is, nehogy valamelyik cég amiatt veszítsen piacot, vagy munkát mert nem tudja teljesíteni a kötelezettségét, mert megrongálódtak az eszközei.

– Az újjáépítés finanszírozási feltételeinek tisztásása után szükség lesz a károsodott ingatlanok újjáépítésére – mondta még az elnök. – A BOKIK koordinálja az építőanyag-ipari és kereskedelmi vállalkozások ezzel kapcsolatos felajánlásait. Emellett közvetítői szerep vállal abban is, hogy elsősorban helyi vállalkozások kapjanak munkát az újjáépítésben.

Az elnök felhívta a figyelmet, hogy pénzbeli adományokat a kamara nem gyűjt, ilyen jellegű felajánlásaikat a segélyszervezetekhez juttassák el az érintettek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek