2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
MSZP-s értékelés

MSZP-s értékelés

MSZP-s értékelésAz új kormány eddigi tevékenységét értékelte miskolci sajtótájékoztatóján Gúr Nándor, MSZP-s országgyűlési képviselő, a párt megyei elnöke. A politikus felelőtlennek ítélte meg  azokat a nyilatkozatokat, amelyek miatt a forint árfolyama zuhant, elhamarkodottnak tartja a kettős állampolgárságról szóló törvény elfogadását, s kritikával illette az adórendszer, valamint a köztisztviselői törvény átalakítását is. Gúr Nándor szerint az új adórendszer – mely szerint megszűnik a minimálbér adómentessége, ugyanakkor a legjobban keresők adókulcsa a felére csökken – egyértelműen a gazdagoknak kedvez.
A képviselő kifogásolta, hogy a tervezetről nem volt semmiféle egyeztetés, annak kidolgozásába, véleményezésébe nem vonták be a szociális partnereket, a dolgozói érdekképviseleti szerveket.

A banki különadóval kapcsolatban a szocialista politikus azokat a szabályozásokat hiányolta a kormányzati akciótervből, melyek garantálnák, hogy a bankok nem terhelik majd át a lakossági ügyfelekre, hitelfelvevőkre az új terheket. A kettős állampolgárságról szóló törvény ilyen módon történő, előterjesztését és elfogadását Gúr Nándor elsietettnek nevezte. Mint mondta, szerencsésebb lett volna megvárni ezzel a szlovákiai választások lebonyolítását – a szimbolikusnak szánt törvény most külpolitikai viszályt keltett, s ez a határon túli magyaroknak sem használ.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek