2024. 05. 5. vasárnap

Györgyi
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Bodrogkeresztúron megújult az orvosi rendelő

Ünnepélyes keretek között átadták a felújított Orvosi Rendelőt és védőnői szolgálatot Bodrogkeresztúr Községben. Az épület egy olyan házi orvosi rendelőnek és a védőnői szolgálatnak ad otthont, melyek ellátják Bodrogkeresztúr lakosságát.

A fejlesztéshez Bodrogkeresztúr Község Önkormányzata több mint 43 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást kapott az Új Széchenyi Terv Észak – Magyarországi Regionális Operatív Programjának keretében.

1999 és 2000 nagy bodrogi árvíz során, az egészségügyi alapellátásra szolgáló ingatlan, annyira megrongálódott, hogy a helyi Önkormányzatnak megoldást kellett keresnie. Így került sor egy magáningatlan megvásárlására, melyet sikerült az akkori idők elvárásának átalakítani. Az elmúlt 15 év alatt a fenti ingatlan állapota olyan nagymértékben leromlott, elhasználódott, hogy szükségessé vált egy teljes körű rekonstrukció és új eszközök beszerzése. A projekt során egy többfunkciós épület egészségügyi szárnyának felújítása valósult meg költséghatékonyan, kisebb belső átalakítással, akadálymentesítéssel együtt. A munkálatok folyamán az épület kívül belül megújult, hiszen megvalósult az elektromos-, víz és szennyvíz-, fűtési hálózat teljes körű felújítása, a homlokzat felújítása, új padló és falburkolatok készítése, teljes belső festés mázolás, és a külső-belső nyílászárók cseréje. Annak érdekében, hogy a babakocsival közlekedők, a fogyatékkal élő és a csökkent munkaképességű személyek is probléma nélkül igénybe vehessék a szolgáltatásokat megtörtént az épület akadálymentesítése, akadálymentes illemhelyet alakítottak ki, az udvart pedig olyan új térburkolattal látták el, mely a főbejáratok akadálymentes megközelíthetőségét biztosítja. A továbbiakban a fűtést egy kondenzációs gázkazán segítségével oldják meg, ami hatékonyabban működik, mint a korábbi így kisebb költséggel üzemeltethető és nem utolsósorban energiahatékonyabban is. A projekt során megvalósították legfontosabb célkitűzéseket, javult a háziorvosi, és védőnői ellátás minősége, az ott dolgozók munkakörülményei, az akadálymentesítéssel pedig mindenki számára hozzáférhetőek a szolgáltatások.

Az Önkormányzat természetesen az eddig elért eredményeket szeretné tovább fejleszteni, távlati elképzeléseik közt szerepel az eszközpark bővítése, különböző szűrőprogramok rendszeresítése, az ifjúság egészségtudatos és környezettudatos nevelése, valamint a felnőtt lakosság szemléletformálása az egészséges életmód irányába.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek