2024. 07. 12. péntek

Dalma, Izabella
1 EUR 394 HUF
1 GBP 467 HUF

Nem szűnik meg a pécsi kesztyűgyártás

Különleges látványműhely nyílik a baranyai megyeszékhelyen
 A közelmúltban a pécsi kesztyűgyártás egy sajnálatos leépítés miatt került a figyelem középpontjába.

A világhírű magyar kesztyűk iránt viszont továbbra is jelentős igény mutatkozik külföldről. A tömegtermelés helyett azonban a magas minőségű termékek előállítása teheti újra naggyá a magyar kesztyűgyártást. „A pécsi kesztyű nem tűnik el sőt, az 1861 Kesztyűmanufaktúra hamarosan megnyitja látványműhelyét, ahol a látogatók bepillantást nyerhetnek a kézi munkával készülő kesztyűk gyártásába” – hívta fel a figyelmet Lancsák Ildilkó, a cég üzletfejlesztési és PR vezetője.
A pécsi Zsolnay-negyedben nyíló látványműhely az új, 740 négyzetméteres gyáregység része, mely folyamatosan várja majd azokat a látogatókat, akik szeretnének bepillantást nyerni a hagyományos manufakturális kesztyűkészítés világába. A pécsi 1861 Kesztyűmanufaktúra termékeit elsősorban a kézi szabás teszi különlegessé, amit ma már a világon csak nagyon kevés helyen alkalmaznak. Ez a technológia sok éves tapasztalatot igényel és természetesen nem is olcsó, de a létrejövő végtermék kiemelkedő minősége megéri a fáradtságot. A cég több évtizedes tapasztalattal rendelkező kesztyűszabászai, úgy veszik ki a bőrből az alapanyagot, hogy az a feldolgozás során is megőrzi magas minőségét és ennek köszönhetően a létrejövő kesztyű tökéletesen illeszkedik a kézre. Minderre egy Távol-Keleten készült darab nem képes, hiszen a tömeggyártás során elvesznek az alapanyagok természetes, előnyös tulajdonságai.
Nemzetközi siker
Az 1861 Kesztyűmanufaktúra Hamerli márkájú termékeit már nemcsak hazánkban, hanem az Egyesült Királyságban, Kazahsztánban és Azerbajdzsánban is forgalmazzák. A Hamerli termékei olyan exkluzív üzletekben öregbítik a pécsi kesztyűgyártás hírnevét, mint a londoni Harrods és Harvey Nichols áruházak. „Bőrkesztyűink Pécsett, kézi munkával készülnek, magyar tervezők által, az alapanyagok pedig a világon elérhető legmagasabb minőséget képviselik”- emelte ki Lancsák Ildikó. Az 1861 Kesztyűmanufaktúra termékei rövid időn belül az interneten is megrendelhetők lesznek, valamint a Hamerli kesztyűk külpiaci jelenléte is folyamatosan bővül a jövőben.
Hamerli a divat főutcáján
A pécsi 1861 Kesztyűmanufaktúra ugyanakkor a hazai piacon is szeretne előtérbe kerülni. A Hamerli kesztyűkkel Budapesten, a Fashion Street-en található Le Meridien szállodában nemrég megnyílt pop-up store-ban ismerkedhetnek meg a vásárlók. „Az üzletben nem csupán a pécsi kesztyűk, hanem híres magyar tervezők munkái – Vágó Réka által tervezett cipők és több magyar tervező ruhakollekciói – is megvásárolhatók december 31-ig. Emellett az 1861 Kesztyűmanufaktúra termékei a karácsonyi időszakban több helyen elérhetőek lesznek Budapesten” – tette hozzá az 1861 Kesztyűmanufaktúra PR és üzletfejlesztési vezetője.  
1861 Kesztyűmanufaktúra
A pécsi 1861 Kesztyűmanufaktúra elnevezésében szereplő évszám a pécsi kesztyűgyártás kezdetére utal. Hamerli János ugyanis 1861-ben alapította meg saját üzemét, ezzel letéve a pécsi kesztyűgyártás alapjait. A cég legexkluzívabb márkája a Hamerli, mely elsősorban a luxusra fogékony, illetve a kifejezetten a legmagasabb minőséget kedvelő vásárlókat célozza meg. A Hamerli kesztyűk többek között különleges, strucc-, francia bárány-, pekari- és kígyóbőrből készülnek. Az 1861 Kesztyűmanufaktúrától hamarosan további pozitív hírekre számíthatunk a cég hazai jelenlétének növelésével kapcsolatban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …