2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
Betakarították a búzát

Betakarították a búzát

Betakarították a búzátJúlius közepén befejezték az aratást a Matyó Agrártermelő Zrt. munkatársai Mezőkövesd határában. Közel 30%-kal kevesebb búza termett ebben az esztendőben a tavalyihoz képest. A termés mennyiség visszaesésének oka, a kedvezőtlen időjárás. Az év első hónapjaiban az átlagosnak megfelelő mennyiségű eső, valamint hó hullott a termőföldekre.

Áprilisban és májusban viszont alig hullott említésre méltó csapadék, emiatt jóval kevesebb búza termett ebben az évben, melyet összesen négyezer hektáron vetettek el az Agrártermelő Zrt. szakemberei. Ugyanez az arány mutatkozik a repce és az árpa esetében is. Ugyan a június elején esett jelentős eső jótékony hatással volt a terméshozamra, de így sem közelítette meg az egy évvel ezelőtt aratott mennyiséget. A betakarított, valamint a még raktáron lévő búza mennyisége, teljes mértékben fedezi Mezőkövesd jövő évi malmi, valamint takarmány szükségletét. Ami a búza minőségét illeti, az előző évhez viszonyítva jobb minőségű termény kerül idén a raktárakba, ami éppen annak köszönhető, hogy a mennyiség elmaradt a 2008-ban betakarítotthoz képest. Jelenleg a termőföldek előkészítése zajlik, ezt követően a napraforgó betakarításával folytatódik majd a mezőgazdasági munka.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…