2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Béremelés a Miskolc Hondingnál

A Miskolc Holding Zrt. tizenegy tagvállalata vita nélkül elfogadta 2016-ra a béremelési javaslatot, kivéve az MVK Zrt-t, ahol a szakszervezeti vezetők ismét elutasították azt.
A Miskolc Holding 2016. évre valamennyi tagvállalatnak javaslatot tett január 1-jétől átlagosan 3%-os béremelésre, kivéve az autóbusz és villamosvezetőket, akiknek az 5%-os béremeléséről már korábban döntött. Ugyancsak tartalmazta a javaslat, hogy valamennyi dolgozó részére változatlan formában, év elejétől biztosítja a korábbi években már megszokott kafetéria juttatásokat is. Végezetül a javaslat kitért arra, hogy a Holding kétheti jutalmat fizet a nem premizált munkakörökben dolgozó valamennyi munkavállaló számára még karácsony előtt.

Minden érdekelt, ideértve a MIK, a MIHŐ, a MIVÍZ és a Városgazda dolgozói képviseleteit is, elfogadták a 3%-os béremelésről, a kafetériáról és a karácsonyi jutalomról szóló ajánlatot.

Egyetlen kivételként, az MVK képviseletében jelen lévő Simon Gábor, Zelenka László és Berta József szakszervezeti vezetők elutasították a béremelésre és a karácsonyi jutalomra tett ajánlatot, így az MVK dolgozói ezekben egyelőre nem részesülnek. Az MVK-nak tett ajánlatot a szakszervezeti elutasítástól függetlenül azonban továbbra is fenntartja a munkáltató, ami azt is jelenti, bármikor kész újra tárgyalóasztalhoz ülni, és megadni a megajánlott és a többiek által elfogadott juttatásokat.

A Miskolc Holding az MVK szakszervezeti vezetői által meghozott döntést és a korábbi sztrájkfenyegetést is sajnálattal fogadta. Annál is inkább, mert véleményünk szerint a fent megnevezett szakszervezeti vezetőknek a sztrájk megszervezésére tett kísérletei veszélyeztetik az MVK dolgozóknak most beígért béremelését.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek