2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Magyarázkodás helyett tettekkel védje meg a kormány a magyar termőföldet

A Jobbiknak sajnos igaza lett, külföldiek is jelentős földterületekhez juthatnak hazánkban, annak ellenére, hogy a kormánypártok folyamatosan arról beszéltek, megvédik a magyar földet a külföldiektől, mondta pénteki sajtótájékoztatóján Hegedűs Edgár, a Jobbik választókerületi elnöke. A nemrég módosított földforgalmi törvény nemcsak a magyar, de valamennyi uniós tagállam polgára számára lehetővé teszi a földvásárlást, ami a Jobbik szerint elfogadhatatlan, hangsúlyozta a politikus. Szerinte azzal, hogy az eddig eltelt alig több mint két hét alatt máris külföldiek vehettek magyar termőföldet bebizonyosodott, hogy a Fidesz-féle földprivatizáció megbukott.

Mengyi Roland, a térség fideszes országgyűlési képviselője minimum magyarázattal tartozik a választóknak – mondta Hegedűs –, amiért nem támogatta a magyar termőföld alkotmányos védelméről szóló jobbikos javaslatot, de választ várunk arra is, miért támogatta pártja azon intézkedéseit, amelyek előidézték a magyar föld külföldiek kezére való átjátszhatóságát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…