2024. 04. 28. vasárnap

Valéria
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Bemutatták a Miskolc Holding tagvállalatainak új vezetőit

„Nem lesz egyszerű, de ezzel a csapattal fel fogunk állni!”- mondta Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere azon a mai sajtótájékoztatón amelyen bemutatták a Miskolc Holding tagvállalatainak új vezetőit.

 

Dr. Kriza Ákos, polgármester bevezetőjében elmondta: a Miskolc Holding működése évtizedekre meghatározhatja a város működését is, ezért elsődleges feladatuknak tekintették a tagvállalatok gazdálkodásának, tevékenységének áttekintését, átvilágítását.

Válságos helyzetet, több szempontból átláthatatlan, pazarló gazdálkodást találtak. Az önkormányzat tulajdonosi szerepe szinte kiüresedett, a holding korábbi vezetésének, igazgatóságának kezében gyakorlatilag átláthatatlan hatalom összpontosult.

-” A közvagyon gyarapítása helyett, -igaz a könyv szerinti érték gyarapodott – offshore cégeken keresztül áramlott ki a pénz, – mondta dr. Kriza Ákos. A csődhelyzet elkerülése, a szolgáltatási feladatok ellátásának biztonsága érdekében új alapokra kell helyezni a holding gazdálkodását, a tagvállalatok tevékenységét. Ezért, mint ismert, visszahívtuk a holding korábbi vezetőjét, igazgatóságát, felügyelő-bizottságát, s a tagvállalatok élére is új vezetőket neveztünk ki. Érték olyan vádak az új városvezetést, hogy egyes tagvállalatoknál nem is végeztek gazdasági átvilágítást, „koncepciós” alapon fogalmaztuk meg vádakat, erre bizonyíték ott az asztalon sorakozó  akták, amelyeket már a könyvvizsgálók prezentáltak.”

Márkus Zsolt Endre, a Miskolc Holding igazgatóságának elnöke hangsúlyozta, hogy minden szempontból átlátható, kontrollálható, transzparens működést alakítanak ki, amelyben a szinergia is fontos. Az elnök elmondta, hogy megítélésük szerint egy olyan dinamikus, felkészült csapat vette át az irányítást, amelynek tagjai már eddig is bizonyítottak, majd bemutatta az új csapatot, akik a polgármester felkérésére maguk is ismertették stratégiájuk néhány elemét.

Perecsenyi Attila, a Miskolci Városgazda Kft., és a Régió Park Miskolc Kft. ügyvezető igazgatója.
50 éves, okleveles építőmérnök és mérnök-közgazdász végzettségű szakember, 25 éves építőipari kivitelezői, szervezői, szervezetfejlesztői gyakorlattal rendelkezik. Felsőfokú humán erőforrás menedzser és klaszter menedzser, ingatlan értékbecslő. Speciális tapasztalatai vannak építőipari klaszterek szervezése, építőipari információs rendszerek kidolgozása és működtetése területén. 15 éves cégvezetői gyakorlata mellett jelentős vezetői tapasztalatot szerzett az építőipari kontrolling rendszerek kialakításában és fejlesztésében is. Nevéhez fűződik az Építőipari Felsővezetők Országos Találkozójának megszervezése. Idén nyáron a felsőzsolcai árvízi újjáépítésben kamatoztatta szakértelmét, szervezői képességeit. Közreműködésével a hagyományos építésű családi házak felének sikerült a rendkívül rövid határidőre elkészülnie.

Stratégia: erős, hatékony szolgáltató cégeket kívánunk létrehozni, működtetni, hogy a város lakói valóban azt érezzék: törődnek velük. A közcélú, közhasznú foglalkoztatás támogatására mentori programot szeretnénk beindítani. Működésünkben „nyitunk majd a helyi kis- és középvállalkozások, civil szervezetek felé, s kölcsönösen hatékony, gazdaságélénkítési megállapodásokat kötünk a belvárosi üzlettulajdonosokkal. A Régió Park projektjeit felülvizsgáljuk, a hasonló nagyvárosok gyakorlatából átvesszük mindazt, ami jó.

Czinkné Sztán Anikó, a Miskolci Turisztikai Idegenforgalmi és Szolgáltató Kft., valamint a Miskolctapolca Fejlesztési Kft. ügyvezető igazgatója.
1997-ben szerezte első diplomáját a Gödöllői Egyetem Gazdaságtudományi Karán, majd 2006-ban a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi Szakán végzett Pénzügyi Szakértő szakon. Különféle beosztásokban marketing- és turisztikai- valamint egészségügyi projektekben dolgozott. Nevéhez kötődik számos miskolci turisztikai kezdeményezés, valamint ezek megvalósítása. Miskolcon kívül Sátoraljaújhelyen és Mogyoródon is dolgozott. Innovatív ötleteivel, vállalkozói szemléletével számos új turisztikai attrakció létrehozásában vett részt. Cégirányítási, vállalkozói tapasztalata mellett széleskörű kapcsolatrendszert épített ki a turisztikai irányítás, szervezés területén Miskolcon, és a város határain túl is. 2008-ban többedmagával létrehozta a Miskolc és Térsége Turizmusáért Egyesületet.

Stratégia: a város egyedülálló adottságainak köszönhetően, a turizmus nagyon fontos kitörési pontja lehet. Egységes fejlesztési koncepciót alakítunk ki, természetesen a lakosság véleményének figyelembe vételével. Ennek érdekében a napokban internetes weboldalt , mintegy ötletládát működtetünk, ahol bárki jelezheti a véleményét.

Molnár Attila, az AVE Miskolc Kft. ügyvezetője.
51 éves, az egykori miskolci Vadaspark – jelenleg Állatkert és Kultúrpark – korábbi igazgatója. 1995-ben mérnök diplomát szerzett a soproni Erdészeti és Faipari Egyetemen. 2008-ban pedig természetvédelmi mérnök diplomát a Debreceni Egyetemen. 23 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a környezet- és természetvédelem területén, jelentős pályázatkészítési, valamint projektmenedzseri gyakorlata van. Intézményvezetői munkája során népszerű városi természet- és környezetvédelmi, ismeretterjesztő programok szervezőjeként vált ismertté. A Miskolc Városi Vadasparkot 1993-2006 között vezette. 1992-től aktív résztvevője a miskolci közéletnek, számos kitüntetés tulajdonosa (Ford Motor Company, HOLCIM Rt, Hermann Ottó Országos Természetvédelmi Szövetség, Szemere Bertalan Közéleti díj, Miskolci Városszépítő Egyesület: Városunkért díj).

Stratégia: Polgármesterünk választási programjának egyik kiemelt része volt a természeti értékek, a környezetünk védelme. Tevékenységünk során erre törekszünk: „akkor fogunk jól működni, ha a város lakói nem is fogják észrevenni, hogy vagyunk”.

Vécsi György, a MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója.
44 éves villamosmérnök, eddigi, szakmai pályafutása B.-A.-Z. megyétől Londonig ívelt. A budapesti Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán szerzett diplomáját követően számos szakmai képzésen vett részt Budapesten, Rotterdamban, Mannheimben és az USA-ban. Villamosipari tervező szakértői jogosítvánnyal is rendelkezik. Több borsodi erőmű mérnöke, vezető menedzsere illetve cégvezetője volt. Lengyelországban, Boszniában, Dél-Afrikában, Romániában, Csehországban és Koszovóban különféle erőművi projektek, auditok megvalósításában vett részt. Komoly tapasztalatokat szerzett a hagyományos és megújuló villamosenergia termelés és energetika területén. Az EURELECTRIC Kutatás és Fejlesztés szakmai szervezet tagja, 2008-tól a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamara Nehézipari és energiaipari osztályának vezetője.

Stratégia: legfontosabb, hogy elfogadható áron tudjunk hőszolgáltatást biztosítani a 31 ezer fogyasztónak. Ennek érdekében arra törekszünk, hogy valamennyi hő- és energiaszolgáltatást érintő projektben, leendő beruházásban többségi, vagy kizárólagos tulajdonhoz jusson a MiHő illetve az önkormányzat, így az árképzésben minél kevésbé legyünk kitéve külső hatásoknak, érdekeknek.

Borsos Attila,
az MVK Miskolc Városi Közlekedési Zrt. vezérigazgatója.
44 éves, a Janus Pannonius Tudomány Egyetem Jogtudományi Karán megszerzett diploma után a Marseille–i Egyetem Közgazdasági és Jogi Karán, projektek jogi és közgazdasági managementje Kelet és Közép Európában, illetve a párizsi Dauphine Egyetem Közgazdasági és Jogi Karán, nemzetközi városüzemeltetési management képzések keretében szerzett felsőfokú szakirányú okleveleket. 10 éven át a világ elsőszámú környezetgazdálkodási vállalatcsoportjánál közösségi közlekedési divízióinál töltött be különböző vezetői pozíciókat Franciaországban, Svájcban és Magyarországon. Szakterülete a város és környezetgazdálkodási vállalatok irányítása, ezek különböző irányú tevékenységének a fejlesztése pályázatokon keresztül. A cégcsoport közép-európai igazgatóságán városi, elővárosi kötöttpályás és autóbuszos projekteket vezetett. 2009 nyara óta saját tanácsadó cégét vezeti és szakértőként a helyi és helyközi közösségi közlekedés intézményrendszere, finanszírozása, a közlekedési társaságok működési és irányítási modellje, az ágazati stratégiaalkotás, a közszolgáltatások finanszírozása területén vállalt feladatot.Egykori élsportoló, a magyar kézilabda válogatott egykori csapatkapitányaként a csapatmunka híve.

Stratégia: utasközpontú szolgáltatás, a gazdálkodás hatékonyságának növelése, és hogy az MVK mintegy 1000 dolgozója kellően motiváltan, megfelelő körülmények között végezhesse a munkáját. Ez a három kulcsfontosságú szempont. Mindezek érdekében korszerűsíteni kell a szolgáltatások technikai feltételeit, például elektronikus jegyrendszer bevezetésével.

Szabó Tamás, a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója.
37 éves, Miskolcon született. 1996-ban köztársasági ösztöndíjasként szerzett közgazdász diplomát a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karán, mellette szociológiát is hallgatott. Doktori tanulmányait az egyetem Marketing Intézetben, valamint Angliában folytatta. 2006-ban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett MBA diplomát.1998-ban aktív előkészítője volt a japán Shinwa miskolci megtelepedésének, ahol 6 éven keresztül dolgozott cégvezető igazgatóként. 2004-től a német Bosch vállalatcsoport miskolci, majd németországi gyáraiban fejleszthette szakmai tudását, ahol főként nemzetközi költségcsökkentési és reorganizációs projektek irányításával foglalkozott. 2009 elején a Bosch autóipari gyártóüzemének cégvezető igazgatójaként tért vissza Miskolcra, ahol a gazdasági válság ellenére munkatársaival együtt sikerült meggyőznie az anyavállalat vezetését a beruházások továbbfolytatásáról és egy új miskolci gyártóüzem építéséről. Elkötelezett lokálpatrióta, aki – ha csak teheti – minden hazai DVTK mérkőzésre kilátogat.

Stratégia: a közszolgáltató cégeket tömörítő holding tevékenysége meghatározó a város egészének működése szempontjából. Átlátható, hatékony gazdálkodással, megfizethető, s megfelelő színvonalú szolgáltatásokkal szeretnénk támogatni a város stratégiai célkitűzéseit. A legfontosabb feladatok a  válsághelyzet kezelése, a csőd-közeli állapot elkerülése, a gazdálkodás stabilizálása valamint a munkahelyteremtés, s mindez egy jó vezetői információs rendszer kiépítésével.

Szélyes Domokos, a MIK Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt. vezérigazgatója, és a MIBERSZOLG Miskolci Beruházó és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója.
37 éves, Székelyudvarhelyen született, Miskolcon nevelkedett közgazdász. Az Avasi Gimnáziumban érettségizett, majd a Miskolci Egyetemen szerzett diplomát, később a budapesti Eötvös Lóránd Tudományegyetemen jogi szakoklevelet. 2000 és 2003 között MBA tanulmányokat folytatott az Euro–Contact Business School szervezésében Budapesten. 1998-tól több nagy multinacionális cég ingatlangazdálkodási szakterületét vezette, miközben 6 éven keresztül a Miskolci Egyetem óraadó oktatója is volt. Részt vett magyarországi ipari parkok fejlesztésében és üzemeltetésében. Jelentős európai ingatlanpiaci gyakorlattal rendelkezik, az elmúlt 6 évben Horvátországban és Németországban ingatlanfejlesztési és – üzemeltetési tevékenységet végző társaságok vezetőjeként dolgozott.
Stratégia:a pénzügyi stabilitás megteremtése, és a munkahelyteremtés a prioritás. Ennek érdekében felülvizsgáljuk az ingatlangazdálkodás-, üzemeltetés területét. A fejlesztési, fenntartási feladatoknál úgynevezett csoport-szintű gazdálkodásra törekszünk, előtérbe helyezve a holding tagvállalatainak, és a miskolci tulajdonú cégek érdekeit.

Halász Rózsa, a Szocio-Produkt Kft. ügyvezető igazgatója.
Miskolc rendszerváltás utáni első alpolgármestere. Több diplomát szerzett többek között a Debreceni Tanítóképző Főiskolán, az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen, és a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. Végzettségei: népművelő-könyvtáros, szociológus, marketing szakközgazdász. Legutoljára Magyarországon elismert legmagasabb üzleti végzettségét szerezte meg 2004-ben a Corvinus Egyetem MBA szakán. Az ő kezdeményezésére hozta létre 1995-ben a Város a Szocio-Produkt Kft. célszervezetet megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatására. A társaságot 10 éven keresztül, 2005-ig vezette, ekkor alakult ki és erősödött meg a Kft. piaci pozíciója. Nyomda, varroda és könyvkötészet divíziókban 70 fős munkavállalói létszámmal ért el eredményeket. Az elmúlt 5 évben tréningek vezetésével, oktatással és tanácsadással foglalkozott. Szociológus-közgazdászként számos szakértői feladatot látott el, oktatója volt a Miskolci Egyetemnek is.
Stratégia: a társaság eredeti célkitűzéseinek megfelelően, foglalkoztatási lehetőségeivel még inkább segíteni szeretnénk a fogyatékkal élőket. Azt szeretném, hogy a Szocio-Produkt tevékenysége, gazdálkodása példaértékű legyen a szociális piacgazdaság területén.

Vojtilla László,
a MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft. ügyvezető igazgatója.
55 éves, első diplomáját 1978-ban gépészmérnökként szerezte. 1987-ben okleveles vízellátási és csatornázási szakmérnök lett. Dolgozott a Diósgyőri Gépgyárban, a Borsod Megyei Vízmű Vállalatnál az Észak Magyarországi Regionális Vízmű Zrt.-nél, és Németországban, egy szolgáltató és kivitelező cég üzemvezető helyetteseként is. Az elmúlt 20 évben igazgatóként, illetve társ-ügyvezetőként, cégvezetői feladatokat látott el a MIVÍZ Kft.-nél, és a jelenlegi cég jogelődeinél. A súlyos gazdasági nehézségekkel megterhelt vállalatból egy stabil, folyamatosan korszerűsödő társaságot hozott létre.

Stratégia:folytatni kívánjuk a vízbázisok védelmét. A szennyvízelvezetés-tisztítás korszerűsítésének érdekében egy új pályázati projektet szeretnénk kezdeni. Korszerűsítjük az ügyfélszolgálat rendszerét is, bővítve ezen a területen az internetes lehetőségeket. Hatékonyabbá kell tennünk a vállalat kintlévőségeinek behajtását.

 

-obe-ha-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek