2024. 05. 2. csütörtök

Zsigmond
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Beindították a távfűtést Kazincbarcikán

A hirtelen hidegre fordult időjárás miatt a tervezettől korábban, már kedden reggel beindították a távfűtést Kazincbarcikán.

A Timpanon Kft. Távhőszolgáltatási Divíziójának munkatársai kedden a reggeli óráktól kezdődően a teljes városban fokozatosan beindítják a fűtést.

 

– Ez azt jelenti, hogy a távfűtéssel ellátott lakásokban a délutáni  órákra már langyosak lesznek a radiátorok – mondta Balla Zoltán, energetikai igazgatóhelyettes. – Igaz ez az intézményekre és egyéb felhasználókra is. Kivételt képeznek előbbiek alól azok a lépcsőházak, épületek, ahol előzetes megrendelés nyomán szerelési munkálatok miatt a radiátorokból le kellett engedni a fűtővizet. Ezeken a helyeken a szerelést követő visszajelzés után kezdik meg kollégáink a rendszer feltöltését, légtelenítését és a fűtés beindítását. Emiatt előfordulhat, hogy az érintett épületek némelyikében még egy-két napig nem indíthatjuk a fűtést – tájékoztatott a szakember.

Kazincbarcikán a lakások 65 %-ban távfűtés van, ez több mint 8.200 háztartást jelent. A most kezdődő fűtési szezonnak úgy vág neki a városi távhőszolgáltató, hogy a nyáron mintegy 800 m hosszban egy 400 mm-es távhővezeték pár cseréjével egy 300 milliós korszerűsítést végeztek a földalatti csőhálózaton.       A Timpanon Kft. eddigi legjelentősebb beruházásától – mely 146 millió forint összegű Európai Uniós támogatással valósult meg – a szolgáltató azt várja, hogy a lakosságnak a jövőben a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozza a rendszer meghibásodása és a szolgáltatás hiánya.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…