2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Megkezdődött az Önkéntesek Hete Kazincbarcikán!

Kazincbarcika – Rendhagyó kiállítás megnyitóval vette kezdetét hétfőn délután a II. Önkéntesek Hete Kazincbarcikán.

Idén már 2. alkalommal rendezik meg a civil kezdeményezést a városban, miután 2011 az Önkéntesség Európai Éve, illetve a helyi civilszervezeteket koordináló Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma most ünnepli fennállásának 15. évfordulóját. A jeles alkalomból egy fotókiállítás keretében mutatják be a másfél évtized legjelentősebb eredményeit és eseményeit, melyet Untenerné Márton Ágnes, a Polgármesteri Hivatal Intézményirányító Osztályvezetője nyitott meg a szépszámú közönség előtt.

 

Ezt az önkéntes városszépítők díjátadó ünnepsége követte, melyen az 1969-ben alapított Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület hagyományos városszépítő versenyének elismeréseit adták át. De nemcsak a környezetüket megbecsülő, szépítő, virágosító felnőttek, hanem a gyermekek is aktív részesei voltak az ünnepségnek, hiszen részükre képzőművészeti, fotó és kisfilm pályázatot hirdetett meg az egyesület. Gyönyörű pályamunkák és alkotások érkeztek, melyeket az Egressy előcsarnokában a közönség is megtekinthetett.

A legjobb remekeket öt kategóriában díjazta a zsűri, míg a „Tiszta-virágos verseny”-ben szintén öt kategóriában – Legszebb virágos erkély, Tiszta, virágos lépcsőház, Tiszta, virágos családi ház, Tiszta, virágos intézmény, illetve Tiszta, virágos üzlet és környéke – adtak át elismerő okleveleket.

Az ünnepségen a 2011-es versenyt Fancsik József, az egyesület elnöke értékelte, aki nagyon büszke volt arra, hogy Kazincbarcikán 40 éve óriási népszerűségnek örvend ez a verseny. Mint mondta: ez mutatja a legjobban, hogy az itt élők szeretik a városukat, ezért szépítik környezetüket és kapcsolódnak bele egyre több civil kezdeményezésbe.

Az ifjúsági pályázat helyezettjei:

Ovis kategória

  1. Kun Adrián
  2. Habina Milán
  3. Komlósi Panni

Általános iskola alsó tagozat kategória

  1. Geleta Gréta
  2. Nagy Enikő
  3. Kiss Kata
  4. Borbély Luca Hanna

Általános iskola felső tagozat kategória

  1. Ceglédi Boglárka
  2. Kozma Luca
  3. Ölveczki Zsófia

Középiskolás kategória

  1. Divinszki Dalma
  2. Vígh Martin
  3. Tanyi Fanni

Fotó és kisfilm kategória

  1. Veres Nikolett
  2. Sándor Zsuzsa
  3. Sándor Tamás

4.  Henault Vincent

Képzőművészeti különdíjban részesültek az Ametiszt Fogyatékkal Élők Nappali Intézmények tagjai.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…