2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Befektetők célkeresztjében Miskolc: 4 hónap, 3 befektető, 800 új munkahely

„Tovább pörgeti a miskolci gazdaságot a 2017. év második felében megérkezett befektetési hullám” – hangsúlyozta dr. Kiss János alpolgármester 2018. január 16-ai sajtótájékoztatóján.

Miskolc gazdasága 2017-ben kiemelkedően jó évet zárt: a növekedés elérte a 7%-ot, ami a magyar GDP-növekedést jelentős mértékben meghaladó adat.

Az előzetes számítások szerint ez a növekedési dinamika 2018-ban is fennmarad. Ehhez azonban folyamatosan újabb beruházásokra van szükség, részint a már korábban letelepült vállalatok, részint az új befektetők részéről. Ezért különösen örvendetes, hogy az elmúlt négy hónapban három új befektető is megjelent Miskolcon, amelyek 2018-ban fogják kiépíteni a termelési kapacitásaikat, és 2019-től már teljes fordulatszámmal dolgozhatnak be a miskolci gazdaságba.

A befektetés szervezés sikere a Miskolc Holding célirányos munkájából fakad. A Holding tudatosan azokat a cégeket próbálja meg Miskolcra csábítani, amelyek nagy termelékenységgel dolgoznak és magas hozzáadott értéket állítanak elő. A Ten-Pao, a Spinto és GS YUASA együttesen 800 munkahely létesítését jelentették be, az együttes beruházási érték közel 20 milliárd forint. Mindhárom cég  az elektronikai és az autóiparban ruház be, olyan iparágakban, amelyek az elkövető évtizedek sikerágazatai, egyben a kutatás-fejlesztés folyamatok fellegvárai lehetnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek