2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Befejeződött a városháza épületenergetikai korszerűsítése

Kazincbarcika – Határidőre befejeződött a Polgármesteri Hivatal épületenergetikai korszerűsítése. A kivitelezési munkálatok idén márciusban kezdődtek.

A beruházás keretében az 1971-ben épült hivatal energetikailag teljesen megújult: megtörtént a teljes nyílászárócsere, a homlokzat utólagos hőszigetelése és a fűtési rendszer korszerűsítése. Mindezekhez bádogozási, színezési, lakatos és egyéb építőipari munkák kapcsolódtak.

Modern külső, takarékos belső

A fél évig tartó projektnek köszönhetően a hivatali épület mára elnyerte végső formáját: modern ugyanakkor elegáns külsőt kapott, igazi éke lett a belvárosnak.
Az éves szinten több mint 100 000 ügyfelet kiszolgáló, kistérségi központi szerepet betöltő hivatal a beruházás nyomán sokkal komfortosabbá vált, és az ott dolgozó száz köztisztviselő munkakörülménye is jelentős mértékben javult.
A komplex épületenergetikai felújításnak köszönhetően éves szinten 10 millió forint körüli megtakarítást várnak a szakemberek.
Így a számítások szerint a beruházás önrésze valamivel több mint 2 év alatt megtérül, miközben a hivatali épület egy több mint 100 milliós fejlesztésen esett át.
A projektet az Európai Unió Kohéziós Alapja 85 millió forinttal támogatta.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…