2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Kontrát Károly költözzön Lyukóba

 

Kontrát Károly belügyi államtitkár a Parlament nyitóülésén azt állította, a Fidesz Lyukóvölgyben helyreállította a törvényes rendet. A Jobbik kiköltöztetné a politikust a miskolci városrészbe, hogy kiderüljön, igazat mondott-e.
Jakab Péter, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője hétfői sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a napokban Pintér Sándor belügyminiszter és Kontrát Károly belügyi államtitkár egyaránt sikeres rendteremtésről beszélt Miskolc vonatkozásában. Ennek részeként a belügyminiszter csökkenő bűnözést és nagyobb rendőri jelenlétet említett, Kontrát Károly pedig Zsiga Marcell alpolgármester azon kérdésére válaszolva, hogy biztonságos-e Miskolc, egyenesen azt állította az Országházban, hogy a Fidesz helyreállította Lyukóvölgyben a törvényes rendet.

Jakab Péter szerint a fideszes politikusok színházi alakítását a belpesti kávézókban talán megtapsolnák, a miskolciak azonban az öklüket rázzák. A jobbikos politikus felháborítónak tartja, hogy a város alpolgármesterének a belügyi államtitkárnál kell érdeklődnie arról, hogy biztonságos-e Miskolc. Ha Zsiga Marcell az igazságra kíváncsi, akkor ezt a kérdést ne Kontrát Károlynak tegye fel, hanem a miskolciaknak, vagy egyszerűen csak nézzen szét időnként a városban – mondta a képviselő, aki a kormány válaszát, miszerint Lyukóban a Fidesz helyreállította a rendet vérlázítónak nevezte.

Jakab Péter – csakúgy, mint pár hónapja Zsiga Marcellnek – Kontrát Károlynak is felajánlott egy lyukói ingatlant, hogy az államtitkár ne a statisztikából, hanem tapasztalatai útján ítélje meg a városrész közbiztonságát. Zsiga Marcellnek nem volt bátorsága élni ezzel a lehetőséggel a „biztonságos” Lyukóvölgyben, reméljük, Kontrát Károly példát mutat neki. Ha igazat mondott a Parlamentben, nincs mitől félnie, ha nem, akkor csak a statisztika lesz egy kicsit rosszabb – fogalmazott az önkormányzati képviselő.

Pintér Sándor kijelentéseire reagálva Jakab Péter elmondta, valóban nőtt 31 fővel a Miskolci Rendőrkapitányság állománya, ez azonban csupán annyit jelent, hogy 31-gyel több tehetetlen, intézkedési jogkörében korlátozott rendőr van Miskolcon. Ezt jelzi, hogy miközben az ENYÜBS adatai szerint az MSZP 2009-es évében 8074 regisztrált bűncselekményt követtek el Miskolcon, addig a Fidesz 2011-es évében 8080-at, vagyis nem történt csökkenés, miközben a sértettek aránya 2010-hez képest tavaly 6,5 százalékkal emelkedett a városban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…