2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Befejeződött a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium felújítása

Kívül-belül megújult az egykori Ságvári Endre, mai nevén Szalézi Szent Ferenc Gimnázium. A teljes energetikai felújítást közel 223 millió forinttal támogatta az Európai Unió, a beruházás önrészét Kazincbarcika Város Önkormányzata állta.
A projekt ünnepélyes zárására október 24-én került sor.

Az egy évvel ezelőtt kezdődött energetikai beruházás nyomán teljesen új köntöst kapott az 1966-ban épült iskolaépület.
A külső megjelenés javításán túl a projekt fő célja az energia felhasználás hatékonyságának javítása volt.
Ez indokolta, hogy az alapberuházás során megvalósított pályázati kötelezettségvállalások hosszú távú, energiatakarékos és költséghatékony fenntarthatósága érdekében kiegészítő beruházásra is sor kerüljön, hiszen ezek elvégzése nélkül nem lett volna biztonsággal elérhető a tervezett hatásfok javulás, energiaspórolás.
A korszerűsítés során megtörtént a gimnázium épületének teljes hő- és tetőszigetelése, bádogozása; kicserélték a nyílászárókat, megújult a lábazat és a falburkolat.
A belső gépészeti és villamos-ipari munkákkal párhuzamosan a teljes körű fűtéskorszerűsítésre is sor került.

Így összességében az oktatási intézmény történetében igazi mérföldkővé vált a beruházás, hiszen a korszerűsítés nyomán olyan mértékben javultak az épület műszaki paraméterei, ami rövid és hosszú távon egyaránt jelentős energia-megtakarítást eredményez.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…