2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Befejeződik a Barcikai Ipari Park fejlesztése

Többszöri határidő-módosítás után 2014. szeptember 30-án befejeződött      „A Barcikai Ipari Park infrastrukturális fejlesztése – víz, szennyvíz, gázvezeték, út építése, közvilágítás kiépítése, közművek kiváltása – térségi munkahelyteremtés érdekében” elnevezésű projekt. A beruházás 50 %-os támogatással, közel 200 millió forintból valósulhatott meg.

A 2010. 09. 13-án kezdődött fejlesztést közel 100 millió Ft támogatásban részesítette az Európai Unió és a Magyar Állam. Kazincbarcika Város Önkormányzata a több mint 8 hektár területű Ipari Park fejlesztése révén kíván komplexebb szolgáltatást nyújtani a betelepülő vállalkozásoknak.
A tervek között szerepelt a terület elektromos árammal való ellátása; a gáz-, ivóvíz- és szennyvízhálózattal való behálózása; valamint közvilágítással és csapadékvíz-elvezetéssel kiépített bekötőút létesítése.
Ennek eredményeként közel 400 méter hosszban kiváltották a középnyomású gázvezetéket, valamint több mint 700 méter hosszban 220 KV-os elektromos hálózat épült ki a terület jobb használhatósága érdekében. A teljes infrastruktúrával való ellátottsághoz épült 400 méter szennyvíz- és közel 900 méter ivóvízvezeték.
A közművesítések tekintetében a különböző közbeszerzési eljárások során a DMT-BAU Kft. és a SAG Hungaria Kft. végezte a munkálatokat.

A projekt 2014. szeptember 30-án tartott zárórendezvényén Szitka Péter polgármester a következőket mondta:
„Immáron újabb mérföldkövéhez érkezett a Kazincbarcikai Ipari Park, hiszen egy százmillió forint támogatásban részesült uniós fejlesztésen vagyunk túl.
Ez tulajdonképpen megnyithatja a kapukat a következő betelepülő előtt, hiszen az első fecske már megérkezett. Nem volt könnyű a folyamat, de hiszem, hogy a kisajátítások és a fejlesztés lezárásával az elkövetkezendő időszakban számos új cég fog megjelenni itt Kazincbarcikán. Ezek pedig új munkahelyeket jelentenek majd az itt élők számára.”

A beruházáshoz kapcsolódva egy új körforgalom is kialakításra került, mely biztonságosabbá és gyorsabbá teszi az ipari parkba illetve a bevásárlóközpontba érkezők, s onnan távozók közlekedését.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…