2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

Befejezéséhez közeledik Szikszó belvárosa felújítása

Befejezéséhez közeledik  Szikszó városában  nívós településközpont kialakítása . Kedden az építkezés eddigi megvalósult elemeiről tartottak sajtótájékoztatót. Füzesséri József, Szikszó polgármestere arról beszélt: a 430 millió forintos fejlesztés példaértékű: hiszen az önkormányzati, a civil és a vállalkozói szféra összefogásának az eredményét látjuk megvalósulni.

Szikszó Önkormányzata az ÉMOP pályázatán járt sikerrel, ahol a 430 milliós fejlesztési összegből  343 millió forintot sikerült elnyernie. A fejlesztés tavaly tavasszal indult a Bolt utca felújításával, amit már nyáron birtokba vehettek a szikszóik. Tavaly évvégén fejeződött be a Szikszói Református Parókia átalakítása. Erre az épületre már nagyon ráfért a felújítás, hiszen évtizedek óta nem volt fejlesztés  ezen az ingatlanon. A beruházás keretében a külső homlokzat hőszigetelése, az alsó szint , a földszinti épület vizesedés szigetelése történt.  Megerősítették a födémet, ahol egy tetőtéri helyiség kerül kialakításra.

Szintén tavaly évvégén készült le a Rákóczi utca. A korábban egyirányosított útszakaszt újra aszfaltozták,  és új parkolókat alakítottak ki. Ezzel megszűnhetett az előző időszak kaotikus parkolási problémája,  a térburkolattal ellátott parkolóhelyeken rendezetté vált a parkolás. Nemcsak közlekedési praktikusság miatt örül a város ennek   a felújításának, hanem látványban, rendezettségben is  előnyöket hozott ez a fejlesztés.
Jelenleg is tart a Kistérségi Okmányiroda Központ építése, valamint a programhoz csatlakozó két vállalkozás telephelyének  felújítása.  A Kistérségi Okmányiroda Központ  a  szikszói városháza tőszomszédságában lévő épület helyén épül fel, és ezzel  a kistérséget kiszolgáló korszerű intézmény jön létre.

A Szikszó városában nívós településközpont kialakítása várhatóan az idén nyáron fejeződik be.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek