2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Az Országzászlóért

Közadakozásból kívánja helyreállítani az egykori, miskolci országzászlót a Lévay József Közművelődési Egyesület. A kezdeményezést az önkormányzat is támogatja.

A magyarság összetartozását szimbolizáló emlékmű valamikor a Népkertben, a Herman Ottó Múzeummal szemben állt. Az országzászló, melyet az eredeti tervek szerint rekonstruálnak, a munkásmozgalmi Géniusz helyére kerül Miskolcon. A látványtervek már el is készültek. A Géniusz pedig átkerül a Sportcsarnok elé, ahol a sportolók dicsőségét hirdeti majd.
A mintegy négy méter átmérőjű, faragott mészkő talapzaton álló, hat méter magas zászlórúd tetején megmintázzák a Szent Koronát is. Az emlékmű egy járólapokkal, díszkővel kirakott kis tér közepén áll majd. Átadását augusztus 20-ára, Szent István ünnepére tervezik. A kivitelezés – a Géniusz-emlékmű áthelyezési költségeivel együtt – nagyjából tízmillió forintba kerül majd, melyet alapvetően közadakozásból szeretnének finanszírozni.
Lévay József Közművelődési Egyesület „Országzászló” számla:
OTP Bank Nyrt 11734004-20494067

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…