2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • „ Egészségügyi dolgozók az egészséges életévekért…”

„ Egészségügyi dolgozók az egészséges életévekért…”

Intézményünk a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház kiemelt szerepet tulajdonít a betegségek gyógyításán kívül a dolgozók és családtagjaik egészségmegőrző tevékenységének. Eddig is számos olyan programokat szerveztünk, aminek a középpontjában a prevenció, az egészségtudatosság, az egészséges táplálkozás állt.

Az ország kórházai között egyedülálló módon 2008. májusban át adtuk az Egészségmegőrző Központunkat.  Elkészült a Jubileumi Szabadidő Park, a több funkciós sportpálya, átadásra került a „kórházi strand”. Intézetünkhöz kötődik Magyarország első olyan rádióállomása a – Csillagpont Rádió -, amely műsorstruktúrájában a nap 24 órájában az egészséges életmóddal, a betegségekkel és azok kezelési módjával foglalkozik. 2005-ben kiérdemeltük a „kerékpárbarát” munkahely címet. A munkatársak közül számosan részt vettek a Hagyd abba és nyersz! című, a dohányzásról történő leszokást elősegítő programon.

A fent említett gondolatok jegyében a Kórház Vezetése az „ Egészségügyi dolgozók az egészséges életévekért” címmel  2011. június 13-18 között programokat  szervez, azzal a céllal, hogy felhívja a lakosság figyelmét – az emberek, betegek egészségéért dolgozó –   egészségügyi dolgozókra, akik embertpróbáló, ugyanakkor a magasztos munkát követően pozitív példát mutatnak a helyes  életmód, étrend és mozgáskultúra kialakításában.

Egészségügyi dolgozók az egészséges életévekért…”
Programsorozat
2011. június 13-18

2011. június 13. (hétfő) 9.00óra
A Pünkösdi Misztérium…
Ünnepélyes szentmise
Tóth Béla római katolikus lelkész
Helyszín: „Isteni Irgalmasság”   
Ökumenikus Kápolna
2011. június 14. (kedd)
Szokjunk le a dohányzásról…
Dolgozzon tovább, aki munkaidőben dohányzik…

2011. június 15. (szerda)
Étkezzünk egészségesen…
Egészséges menzanap / EUREST nap
Mindenki hozzon 1 db gyümölcsöt (alma, citrom, stb.) a              munkatársának

2011. június 16. (csütörtök)
Mozogjunk többet…
Jöjjünk kerékpárral dolgozni!
Ne használjuk a liftet!
Munkahelyi testnevelés – ezen a napon engedélyezem, hogy         munkaidőben – az osztályvezető engedélyével az                 Egészségmegőrző Központ tornatermét, kondicionáló termét 1         óra időtartamban a munkatársaink térítésmentesen használhatják.          (A terem korlátozott befogadó képessége miatt – az             Egészségmegőrző Központ recepcióján a 1772 melléken             szíveskedjenek bejelentkezni, és a belépéskor a térítés mentesség         igénybevételéhez a kórházi fényképes kitűzőt használni! )

2011. június 18. (szombat)
Családi Nap – Juniális
Sportprogramok, szórakoztató játékok, táplálkozási tanácsadás, köröm és haj  diagnosztika, napszemüveg UV szűrés, testtömeg index mérés, prevenció és a    sensolite,     prevenció és a gyógyfüvek, kozmetikai tanácsadás, hallás szűrés.
Helyszín: Jubileumi Szabadidőpark

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek