2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Milliárdos mentőövet kapnak az önkormányzatok

Milliárdos mentőövet kapnak az önkormányzatok

Az önkormányzatok számára több milliárdos vis maior kifizetésekről és az Európai Unió önerő alapja önkormányzatoknak szánt támogatásairól is döntött a Belügyminisztérium – közölte az önkormányzati államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján.
Tállai András
arról is beszélt, hogy még júniusban lezárulhat az önkormányzati rendszer átalakításának koncepciójáról szóló társadalmi egyeztetés. A Belügyminisztérium eddig 2,454 milliárd forint kifizetésről döntött az idei 8 milliárd forint vis major keretből. Ezt az összeget nyolc ütemben 354 pályázó között osztották el, annak mikéntjét a minisztérium honlapján is közzétették – mondta az államtitkár.

A hátrányos helyzetű önkormányzatok európai uniós támogatási pályázatai önrészének fedezésére létrehozott „EU Önerő Alap” esetében a 2011-es évben összesen 10,6 milliárd forint az előirányzat. Eddig mintegy ötven pályázó önkormányzat két ütemben 758,2 millió forintot nyert el – közölte Tállai András, hozzátéve, hogy a részletes adatok szintén elérhetőek a Belügyminisztérium honlapján.

A 2011-ben indult céltámogatási pályázatok egészségügyi gép- és műszerbeszerzésére tizenegy önkormányzat összesen 183,918 millió forintot nyert el. Ismertetése szerint a nyertes önkormányzatok: Berettyóújfalu, Jász-Nagykun-Szolnok megye önkormányzata, Kalocsa, Keszthely, Marcali, Mezőtúr, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagyatád, Sátoraljaújhely és Tiszafüred.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek