2024. 05. 21. kedd

Konstantin
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF

Az ország több településén is a szigorították a maszkviselést

Miskolc valamennyi közterületén – kivéve a parkokat, zöldfelületeket – kötelező a maszkviselés – erről döntött Veres Pál Miskolc MJV polgármestere, miután Magyarország miniszterelnöke bejelentette, hogy a vírus elleni védekezés miatt a nagyvárosokban lehetőség van arra, hogy ne csak zárt légtérben legyen kötelező a maszkhasználat.

A miskolci szigor nem egyedülálló, ugyanilyen döntés született több hazai nagyvárosban. A megbetegedések száma ugyanis ugrásszerűen megnőtt, megsokszorozódott az utóbbi hetekben. Csakúgy, mint a koronavírus miatt elhunyt magyar embereké.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye jelenleg az egyik legfertőzötteb terület az országban, a hivatalos adatok szerint itt már eddig is több mint hétezren betegedtek meg a Covid19 miatt.

Miskolcon az új megbetegedések száma egy hét alatt megduplázódott, ez pedig arra utal, hogy a járvány rendkívül gyorsan terjed a borsodi megyeszékhelyen. A helyzetet pedig tovább rontja a fűtési időszakban évről évre – így most is – tapasztalható magas légszennyezettség.

Nedves, ködös, esős időben a vírus terjedése még erőteljesebb, hiszen a kórokozó a folyadékcseppekhez és a levegőben lévő szennyező részecskékhez, szálló porhoz tapadva jóval nagyobb távolságra képes eljutni, mint normál esetben. Így a szabad levegőn most még nagyobb a fertőzés veszélye, ezért a korábban ajánlottakhoz képest tovább kell növelni a betartandó biztonsági távolságot is.

Mindezek mellett a szigorú intézkedések bevezetését az is indokolja, hogy Miskolc a megye legnépesebb nagyvárosa, a nagy lakosságszám pedig azzal is jár, hogy egyes helyeken, területeken könnyebben alakulhat ki tömeg, ami pedig hozzájárulhat a vírus gyorsabb terjedéséhez.

A helyi operatív törzs szakemberei mindezeket mérlegelve hozták meg döntésüket a lakosság védelmében.

Az intézkedés elsőre talán túlzottan szigorúnak tűnhet, de épp a lakosság, a miskolci emberek védelme érdekében van rá szükség.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…