2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Az operafesztivál segít!

Az operafesztivál segít!

Az operafesztivál segít! Az elmúlt hetek tartós esőzései nyomán kialakult árvizek családok százait hozták kilátástalan helyzetbe Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Több száz embert kellett kitelepíteni otthonából, házak dőltek össze, többen minden vagyonukat elvesztették. A bajba jutottak megsegítésére adománygyűjtést szervez a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál a „Bartók + Európa 2010” fesztivál idején, június 9-20 között a Magyar Vöröskereszttel együttműködve. A fesztivál előadásainak helyszínén – a Miskolci Nemzeti Színházban, a Jégcsarnokban, a Miskolci Egyetemen és a templomokban – kihelyezett perselyekben a Magyar Vöröskereszt gyűjt pénzadományokat.

Tartós élelmiszert, tisztítószereket, valamint játékokat, könyveket a Városház téren felállított vöröskeresztes házakban fogadnak – és juttatják el naponta a rászorulókhoz.

Az is támogatja az árvízkárosultakat, aki akár csak egyetlen pohár bort vásárol az Erzsébet téren! Az adománygyűjtésbe bekapcsolódnak a fesztivál külső rendezvényeinek közreműködői is: a Borfesztivál, illetve a Széchenyi utcai Kézművesvásár résztvevői bevételük 5 %-át ajánlották fel jótékony célra.

Az operafesztivál nem csak a közönséget, hanem a fellépőket is arra kéri, támogassák Borsod-Abaúj-Zemplén megye árvízkárosultjait.

Mi, akik részesei vagyunk az opera ünnepének és megtehetjük, segítsük azokat, akik rászorulnak a közösség együttérzésére és támogatására!

Miskolc közvetlen környékén – Felsőzsolcán, Ongán –, illetve több észak-borsodi településen – Edelény, Szendrő – most még a víz az úr. Összefogással, együttes erővel azonban segíthetünk az újrakezdésben!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek