2024. 06. 26. szerda

János, Pál
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Augusztus 16-tól megszűnik a vágányzár, ismét villamosok közlekednek

Augusztus 16-án hajnalban véget ér a Tiszai pályaudvar és a Selyemrét között, illetve éjszakánként a teljes villamosvonalra meghirdetett vágányzár. A Tiszai pályaudvarról az utolsó villamospótló autóbusz szombaton 03:37-kor, az első villamos 04:07-kor indul. Felső-Majláthról az utolsó villamospótló 04:15-kor, az első villamos 04:40-kor indul szombaton, ezt követően minden indulási időben villamosok közlekednek a meghirdetett nyári menetrend alapján. Szombat lévén így indulni fog a 0-s villamos is.
Háttérinformáció

2014. július 14-én megkezdődött a Miskolc, Tiszai pályaudvar villamos végállomás esélyegyenlőségi akadálymentesítése, valamint vágányfelújítás kitérőcserékkel, energetikai és részleges peron-átépítéssel.

A munkálatok első, augusztus 16-ig tartó szakaszában a Tiszai pályaudvar és a Selyemrét között, valamint az egész villamosvonalon éjszakánként vágányzár lépett életbe, ez idő alatt a villamosok helyett villamospótló autóbuszok közlekedtek. A Tiszai pályaudvaron a külső ív elkészült, forgalomkész, ezért augusztus 16-tól egy vágányon megindulhat a forgalom. A belső kör használatba vétele a váltók beállításával és a peron akadálymentesítésével 2014. október 31-ig készül el.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek