2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
Átadták a magasból mentőt

Átadták a magasból mentőt

Átadták a magasból mentőtTöbb mint 100 millió forint értékű gépjárművel gazdagodott Mezőkövesd Város Hivatásos Tűzoltósága. Az új magasból mentő gépkocsit május 7-én adták át ünnepélyesen. Mezőkövesd Város Önkormányzata 2005-ben nyújtott be pályázatot a tűzoltósági eszköz beszerzésére. A bruttó 100 milliós magasból mentő tűzoltóautó megvásárlásához az Önkormányzatnak mintegy 23,5 millió forint önerőt kellett biztosítania.

A 30 méteres létrával felszerelt magasból mentőt a lánglovagok egyrészt a magas bérházakból történő mentésre és tűzoltásra használják, másrészt pedig vihar okozta károk helyreállítására használják.

Az ünnepélyes átadó során elsőként Koroknai Péter tűzoltóparancsnok mutatta be röviden a gépjárművet, majd Tállai András polgármester, országgyűlési képviselő emelte ki a járműbeszerzés jelentőségét, fontosságát.

A rövid köszöntők után az ünnepségen résztvevő tűzoltók, a város képviselő-testületének jelenlévő tagjai működés közben is megtekinthették az új magasból mentőt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…