2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Aszalón is védekeznek

Aszaló településen szükségessé vált a megelőző védekezési munkálatok elkezdése.
A település közelében folyó Bársonyos patak vízszintjének emelkedésével a település egyes részein megjelenhet a víz, mivel Aszaló nyílt ártéren fekszik.


Jelenleg az önkormányzat által biztosított 30 fő helyi lakos látja el a védekezési munkálatokat a katasztrófavédelmi és vízügyi műszaki irányítói szakemberek irányítása és logisztikai biztosítása mellett. Az esetleges további feladatok ellátása érdekében nagyteljesítményű munkagépek kerülnek helyszínre rendelésre. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság 39.000 homokzsákot fáklyákat, munkavédelmi eszközöket, szivattyúkat és aggregátorokat biztosít a védekezéshez a település számára.

 
Továbbra is megfeszített munka a gátakon

 

A Hernád állami fő védvonalának megerősítésén egész éjszaka dolgozott az a nyolc járási mentőcsoport, akik tegnap érkeztek a Hernád folyó veszélyt jelentő szakaszaihoz, hogy segítséget nyújtsanak az árvízi védekezésben.

 

Aszalónál eddig 70 m3 homokot használtak fel, 4000 db homokzsákot építettek be 380 méter hosszan. Gesztelynél eddig 60m3 homokot használtak fel a védekezésben, 3800 db homokzsákot építettek be 1,2 km hosszan, szükség esetén további 2200 db megtöltött homokzsák van tartalékban. Belegrádnál 3 km szakaszon a 4500 db megtöltött homokzsákból eddig 1500 darabot építettek be. A védekezésben résztvevők reggeli váltása megtörtént, a munkálatokat mindhárom helyszínen a katasztrófavédelem és a vízügy szakemberei irányítják.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek