2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Megkezdődött a barcikai Masters Európa Bajnokság!

Megkezdődött a barcikai Masters Európa Bajnokság!

Kazincbarcikára figyel a masters világ, ugyanis szombaton itt vette kezdetét a Masters Súlyemelő Európa Bajnokság.
A Kazincbarcikai Sportközpont díszbe öltözött a rangos esemény tiszteletére, hiszen a Munkacsarnokban magát a versenyt bonyolítják le, míg a területen felállított rendezvénysátor közösségi színtérként szolgál.

A kontinens verseny megnyitóját szombat délelőtt 11 órakor tartották.
A házigazdák nevében Pátrovics Géza versenyigazgató köszöntötte a városba érkező atlétákat; akik egy különleges esztendőben érkeztek a városba, hiszen Ő maga és Kazincbarcika városa a 60. születésnapját ünnepli, míg a KVSE Súlyemlő Szakosztálya 40 éves jubileuma szintén 2014-ben van.
A rangos eseményre Kazincbarcikára érkezett Bill Barton, a Masters Európa Szövetség elnöke is, aki köszöntőjében elégedetten nyugtázta, hogy a verseny jó kezekben van.
Szitka Péter polgármester – amellett, hogy a sportról, mint értékről beszélt – az Európa Bajnokságnak a város életében betöltött szerepéről is szólt; arról, hogy milyen fontos az, hogy a nemzetek eme nagyszerű sportolói itt adnak randevút egymásnak üde színfoltot jelentve.
A nyitóceremóniát a Kazincbarcikai Ifjúsági Mazsorett Csoport és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek fergeteges és magyaros műsora színesítette, mely nagy sikert aratott a már jelenlévő versenyzők és vendégek körében.
Mint ismeretes: Kazincbarcika május 17-e és 24-e között ad otthont a Masters Súlyemelő Európa Bajnokságnak. A viadalra előzetesen 376-an neveztek, a szombati napon a legidősebb versenyzők már pódiumra is lépnek. A legidősebb versenyző 86 éves, aki Németországból utazott Kazincbarcikára egy minél fényesebb európa bajnoki medálért.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek