2024. 05. 2. csütörtök

Zsigmond
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
Árvíz a Sajón és a Bódván

Árvíz a Sajón és a Bódván

Árvíz a Sajón és a BódvánA hirtelen felmelegedést és esőt követően a Tátrában és a Bükkben megindult gyors olvadás következtében jelentős árhullám vonul le a Sajón és mellékfolyóin, a hegyipatakokon.

A gyors vízszintemelkedés következtében az ÉKÖVIZIG III. fokú készültséget rendelt el a folyó mentén. Az árhullám karácsonykor érte el Magyarországot és vasárnap Sajószentpéter térségében tetőzött. A Sajó kilépett medréből, elöntötte az árteret, az ártéri utakat le kellett zárni, de lakott területet szerencsére eddig nem fenyegetett a folyó és a vízügyesek számítása szerint az alsó szakaszon sem kell ettől tartani. A Bódva is több helyen kilépett medréből, a torkolat környékén, Boldva község határában szinte kisebb tó keletkezett. A folyómenti városok, községek lakói közül sokan kimentek az ünnepek alatt megnézni a vízállást. A házaik miatt nyugodtak lehetnek, a mezőgazdasági területek egy részét azonban elöntötte az ár.

 

Árvíz a Sajón és a Bódván

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Eszter; Csabi a Rally Hungary-n
2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. Íme a nyilatkozatok a gyorsok után…