2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Állami kórházban nem lehet fizetős szolgáltatás?!

„A jövőben nem lehet majd állami kórházban magán-egészségügyi szolgáltatást nyújtani” – ezt Zombor Gábor,az egészségügyért felelős államtitkár mondta, aki szerint el kell különíteni az állami és magánszolgáltatói tevékenységet az egészségügyben, és a jövőben az Országos Egészségbiztosítási Pénztár magánellátást nem fog finanszírozni.

Kíváncsiak voltunk, hogy nálunk mi a helyzet, és esetlegesen mennyi árbevétellel lesz kevesebb kórházainknak. Hírportálunk megkérdezte, dr. Csiba Gábor főigazgatót , a BAZ Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház főorvosát, hogy hogyan érintené ez az intézkedés az intézményüket.
– Mivel a Csillagpont Európai unió által támogatott beruházás,  ott ez kizáró ok lenne, így szóba sem jöhetett ilyen részlegek kialakítása, és a megyei kórház egyéb területén is betartottuk ezt a szabályozást. Semmilyen árbevétel kiesést nem jelent számunkra majd ez a rendelet.

Dr.Tiba Sándor, a MISEK Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója: Ez a rendelet – bár még a pontos részleteit nem igazán tudjuk egy nyilatkozatból – nem érinti intézményünket.Sehol nem nyújtunk fizetős magán-egészségügyi szolgáltatást, így nem jelent árbevétel kiesést, vagy munkatársainknak fizetéscsökkenést sem, ennek az esetleges megszüntetése.
OBE

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek