2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
Aljegyző már van, jegyző viszont (már és még) nincs

Aljegyző már van, jegyző viszont (már és még) nincs

Aljegyző már van, jegyző viszont (már és még) nincsZárt tanácskozáson megválasztották, majd az esküt is letette dr. Almási Csaba, Ózd legújabb aljegyzője a képviselő-testület csütörtöki rendkívüli ülésén. A városban pontosan két éve, dr. Fejér Levente nyugalomba vonulása óta nem volt aljegyző. A rendkívüli tanácskozás összehívását az indokolta, hogy voltak olyan határidős pályázatok és ügyek, amelyek már nem várhattak a munkaterv szerinti ülésig.

Le- és elköszönt a város jegyzője, dr. Csiszár Miklós

Az állás betöltésére kiírt pályázatot többször eredménytelennek nyilvánították a képviselők, ezúttal azonban megválasztották a korábban osztályvezetőként és megbízott jegyzőként tevékenykedő köztisztviselőt. Dr. Almási Csaba a megbízatását komoly szakmai kihívásnak tartja. Mint mondta, rendkívül nagy felelősség az ország 22. legnagyobb városa aljegyzőjének lenni úgy, hogy pillanatnyilag nincs jegyző.

Az aljegyzői kinevezés mellett döntöttek arról is, hogy az ózdi rendőrök ismét igénybe vehetik azt a letelepedési támogatást, amelyet évek óta szorgalmaz a kapitányság és az önkormányzat. Egy 15 millió forintos közvilágítás-beruházás műszaki tartalmát kellett módosítani, valamint egy pályázati kiírást is elfogadtak, és a jegyzői állás pályázati kiírását is jóváhagyták.

Leköszönt a jegyző

Az ülésen utoljára ült Benedek Mihály polgármester jobbján dr. Csiszár Miklós, ugyanis július 10-től Edelényben látja el a közigazgatási feladatokat.
Dr. Csiszár Miklós ellen korábban bizalmatlansági indítványt kezdeményeztek, felfüggesztették, majd néhány hónappal ezelőtt a bíróság visszahelyezte az állásába. Úgy döntött ezután, hogy elhagyja az ózdi önkormányzatot.
A leköszönő jegyző elmondta, érdekes és izgalmas volt az elmúlt két évtized. Bár mérleget még nem vont, biztos benne, hogy bőven a pozitív oldalra billen a nyelve.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek