2024. 06. 30. vasárnap

Pál
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Alapkőletétel sorozat Szikszón

Összesen másfél milliárdos pályázati fejlesztés valósul meg a közeljövőben Szikszón. Két beruházás ünnepélyes alapkőletétele október 21-én zajlott. Az ünnepségen részt vett Szikszó leendő testvérvárosának delegációja, és Edward Bogaczyk Piwicznana polgármestere segédkezett az alapkövek letételénél is.


Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ épül

Kétszáz millió forintos beruházással Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ épül Szikszón, amelynek az alapkövét október 21-én rakták le ünnepélyes keretek között. A Szikszói Kistérségi Többcélú Társulás pályázott sikerrel  ÉMOP  kiírásán, amely során 197.788.822 Ft támogatást nyertek el. A beruházás önereje: 10.409.938 Ft.

Füzesséri József a Szikszói Kistérségi Többcélú Társulás elnöke az ünnepi eseményen arról beszélt, hogy a kistérség települései a szociális feladatellátást társulási formában végzik, de ellátó intézménnyel eddig nem rendelkeztek. Mivel a szociális feladatok egyre nőnek a térségben ezért nagy szükség volt erre az új épületre.

Az építési telket Szikszó Önkormányzata biztosította. A projekthez eszközbeszerzés is kapcsolódik: a szolgáltató központ indulásához szükséges bútorokon és eszközökön kívül két autót és 424 darab – az idősek védelmére, ellátására szolgáló- jelzőrendszert is beszereznek.

A Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ tervezett befejezési időpontja 2012. március 31.Az alapkőletételnél Herczku János a kivitelező Jantabau Kft.-je is köszöntötte az egybegyűlteket.

 


Inkubátor házban a kezdő vállalkozások

Több mint háromszáz millió forintos fejlesztést valósítja meg Szikszó Önkormányzata a mikro és kisvállalkozásokat segítő, fejlődési pályára állító Inkubátor Házat. Az ünnepélyes alapkőletételt szintén október 21-tartották, a projekt zárása 2012 április 29-én lesz.

Füzesséri József, Szikszó polgármestere arról beszélt, hogy az önkormányzat sikerrel pályázott az ÉMOP kiírásán és 244.906.531 forintot  nyert el a beruházásra. A fejlesztés önereje 61.226.633  forint,  a beruházás a volt Művelődési Ház épületében valósul meg.

Két részből áll a fejlesztés: a főépület átalakítása, és egy új épület, az úgynevezett műhelyépület létrehozásából. A volt művelődési házat úgy alakítják át, hogy funkciójában megfeleljen a vállalkozások fogadására, és megmaradjon a közösségi, többfunkciós terem is. Az új épületben négy műhelyt alakítanak ki, mindegyiket közvetlen külső kapcsolattal.

– A szikszói Inkubátor Házban 18 különböző nagyságú és funkciójú vállalakozásra alkalmas egységet hoznak létre.  Ebből 12 iroda, 1 élelmiszerüzem, és négy műhelyfunkciókat lát majd el,- mondta az alapkőletétel után Petrik Zoltán építész. Igyekeztek az 1960-as években Művelődési Házzá alakított Zsinagógát olyan építészeti megoldásokkal  átépíteni amely méltó az egykori épülethez.
A polgármester pohárköszöntője után Magyari Istvánné a Gerixon Kft. ügyvezetője is köszöntötte a meghívott vendégeket  a Betánia Óvodában, ahol a vendégeknek műsorral kedveskedtek az Óvodások.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek