2024. 05. 14. kedd

Bonifác
1 EUR 386 HUF
1 GBP 449 HUF

Adventi előkészületek- Megkezdődött az ünnepi fényfüzérek kihelyezése a belvárosban

A kedvező időjárást kihasználva, a Városgazda Kft. munkatársai már ma megkezdték a karácsonyi fényfüzérek kihelyezését Miskolcon. A SAG Hungaria Kft. munkatársai  a világító figurális elemeket két hét múlva szerelik fel a Széchenyi utcán, hogy advent első vasárnapjától Vízkeresztig ünnepi fények díszítsék a várost.


A Széchenyi utcára, dupla elosztásban, 50 db átfeszítéses díszelem kerül ki. A főutcát LED-es, korszerű, energiatakarékos elemek világítják meg.

A Hősök terére 20 db , a Déryné utcára 21 db , a Corvin utcára 12 db , a Szinva teraszra 8 db oszlopdíszt tesznek.

A Szent István téren 4 fára LED diódás fényfüzér, egy  fára pedig világító gömb motívum kerül. A Város karácsonyfáját is LED diódás füzér díszíti.

A Kossuth utcai fákat, a Galéria előtt lévő fákat, a Városház téri platánokat és a Városház téri villamosmegálló fáit, illetve az Erzsébet téren lévő fákat szintén fényfüzérekkel dekorálják. Az Erzsébet téren, a hagyományoknak megfelelően,  a gyermekrajz pályázat nyerteseinek alkotásai adnak ünnepi hangulatot a belvárosnak.

A már megszokott módon a virágóra alakul át adventi koszorúvá, amelyet  4X200 db-os LED füzér világít meg.

A belvároson kívüli városrészekben, az önkormányzati képviselők egyéni megrendelése szerint világíthatnak a karácsonyi fények.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

DRESSZKÓD: ART DECO
Divat és életmód az 1920-30-as évekből Új fejezetéhez érkezett az Iparművészeti Múzeum legnépszerűbb kiállítás-sorozata, a Dresszkód. Éppen csak sz…