2024. 04. 14. vasárnap

Tibor
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Adózók figyelem!

Az egyéni vállalkozó és az általános forgalmi adó fizetésére kötelezett magánszemély személyi jövedelemadó bevallási határidejével kapcsolatos tájékoztatás.Az egyéni vállalkozónak és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélynek 2012. február 27. napjáig kell teljesítenie a 2011. évre vonatkozó személyi jövedelemadó bevallási kötelezettségét. Ez a szabály vonatkozik a 2011. évben tevékenységét szüneteltető egyéni vállalkozóra is, kivéve, ha a szünetelés egész évben fenn állt és adófizetési kötelezettsége nem keletkezett.
A bevallást főszabály szerint elektronikus úton kell benyújtani, kivételt képeznek a kiegészítő tevékenységűnek minősülő (nyugdíjas) egyéni vállalkozók, valamint az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek.

A fent említett adózói kör a 1153-as számú nyomtatványon teljesítheti bevallási kötelezettségét. Az Eva hatálya alá tartozó egyéni vállalkozónak abban az esetben kell a 1143-as számú bevallásával egyidejűleg a 1153-as számú nyomtatványt is benyújtania 2012. február 27-éig, ha a vállalkozói bevétele mellett személyi jövedelemadó köteles jövedelmet (pl. munkaviszonyból származó bérjövedelmet, táppénzt) is szerzett.

A tevékenységét 2011. évben megszüntető egyéni vállalkozóra vonatkozó bevallási határidő 2012. május 21.

Az egyéni vállalkozó és az általános forgalmi adó fizetésére kötelezett magánszemély személyi jövedelemadó bevallásával kapcsolatban bővebben tájékozódhat telefonon a NAV Általános Tájékoztató Contact Centerén (06-40/42-42-42) keresztül, valamint a www.nav.gov.hu honlapon.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek