2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
Adomány a miskolci időseknek

Adomány a miskolci időseknek

Adomány a miskolci időseknekSoest településsel évek óta tartó kapcsolata van a Miskolc Városi Szabadidőközpontnak. Hatmillió forint értékű berendezés érkezett pénteken a német városból Miskolcra. Szatmáry-Antal Tamás igazgató elmondása szerint, legutóbbi ottjártukkor egy alkalommal idősek otthonában ebédeltek, s a helyi szakemberekkel beszélgetve, szóba kerültek a magyar és a német idősellátás jellemzői. Elmondták, hogy Magyarországon sok ilyen intézmény felszerelés-, eszköz- és berendezési-hiányosságokkal küzd.

Az Iránytű Szociális Szolgálat és a Miskolci Családsegítő Központ  – többek között – bútorokkal és az idősek számára szükséges berendezésekkel gazdagodik majd. Horváth Zoltán, az Iránytű Szociális Szolgálat igazgatója elmondta: örömmel vették a felajánlást, hiszen a három gondozási központban összesen 70 idős ember ellátásáról gondoskodnak. A tervek szerint jövő héten már végleges helyére kerül a hatmillió forint értékű adomány.
A szállítási költségekhez Szilágyi Gizella és Szebeni Péter önkormányzati képviselők is hozzájárultak 170 ezer forinttal.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…