2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A tűzoltók gyakorlatilag szétverték a felvonót

Ma délután, egy a fegyverét önmaga ellen fordító, életveszélyes fejsérüléssel  a B.A.Z. Megyei Kórházba szállított rendőr, valamint az őt kísérő mentős, és kórházi dolgozó beragadt az intézmény idegosztályának egyik liftjébe. A rendőrségtől érkezett segélykérésre azonnal a helyszínre érkezett egy egységünk, és pillanatok alatt kézi szerszámokkal felfeszítették a liftet, és kiszabadították a válságos állapotban lévő 22 éves fiatalembert. Kollégáink a kérdéses speciális kórházi lifttípus roncsolásmentes nyitásához szükséges nyitó kulccsal nem rendelkeztek, ezért kellett egyéb eszközzel az ajtót kifeszíteni, melynek során a fülkeajtó egyik fém borítása levált. Ha a sérülést szenvedett személlyel kapcsolatos előzményeket, körülményeket figyelmen kívül hagyjuk, a mentést „átlagos”, mondhatni rutinszerű beavatkozásként, klasszikus ÉLETMENTÉS-ként is lehetne kezelni. A mentésben résztvevőknek mindig jóleső érzés, hogy sikerült életben tartani, kimenteni szorult helyzetéből egy embert, legyen az fiatal, idős, nő, vagy férfi, hajléktalan, rendőr, vagy villanyszerelő.

Éppen ezért nehezen érthető az esettel kapcsolatos MTI hír, melyben az intézmény igazgatója a címben szereplő kijelentéssel kommentálta beavatkozásunkat, nehezményezve, hogy miért nem értesítette, és várta meg Tűzoltóságunk a kórház saját műszaki elhárító egységét, (akik negyed óra alatt(!) képesek a helyszínre érkezni) mert így, jelentős kár keletkezett a felvonóban.

Tűzoltóságunk egységeinek nincs lehetősége a jövőben sem mérlegelni, késlekedni  olyan esetben a beavatkozással, ahol életveszélyes állapotban lévő személyek mentéséről érkezik bejelentés.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek