2024. 05. 21. kedd

Konstantin
1 EUR 385 HUF
1 GBP 451 HUF

A szépkorúakat ünnepelték Monokon

Nincsen jobb a nagyi levesénél, finomabb a süteményénél – idézte fel a gyakran emlegetett véleményt dr. Mengyi Roland, a térség országgyűlési képviselője és a fiataloknak szánva hozzá tette: „a nagyi tanácsai is aranyat érnek.”

A hagyományos idősek napi ünnepségre a déli időpont ellenére megtelt pénteken az iskola tornaterme. Demeterné Bártfay Emese, Monok polgármestere köszöntötte elsőként a szépkorúakat. Egy ünnep alkalmából egy vallásos történetet mesélt el, amely lényege az volt, hogy a jóisten, ha nem is veszik észre  akkor is a hívőkkel van a legnehezebb időkben is. A vendégek felé fordulva kijelentette: elérték azt a kort, hogy megőszüljenek, ráncokat vonjon az idő az arcukra. Ezzel az ünneppel a hálát szeretnék leróni, boldogságot, vidámságot lopni a mindennapjaikba.

Dr. Mengyi Roland első szavai az örömé volt, hogy a szépkorúak társaságában lehet, a második pedig a köszöneté, a családjukért, Monokért, Magyarországért végzett munkáért. A múltat  megidézve kijelentette „önöknek fiatal gyermekkorukban kijutott a jóból” – mivel a második világháborúra, vagy a szürke ’50-es évekre esett, amikor a szülők nem adhatták meg nekik azt a sok jót, szépet, amit szerettek volna. Ilyen körülmények közt korán felnőtté váltak, hiszen újjá kellett romjaiból építeni az országot, lerakni a modern Magyarország alapjait.

Emlékeztetett rá, hogy a polgári kormány a szépkorúak oldalán áll, megbecsülése, köszönete jeleként több intézkedést hoztak, például 40 éves munkaviszony után nyugdíjba vonulhatnak a hölgyek. A folyamatosan emelt nyugdíj összegében és vásárlóerejében is többet ér az alacsony inflációnak és a rezsicsökkentésnek köszönhetően. A közszolgáltatások ára 10-20-25 százalékkal csökkent. A kistelepüléseken élők megsegítésére hívták életre a szociális tűzifa programot. „Monok és a polgármester asszony a lehető legügyesebben megoldotta, hogy eljusson a tűzifa oda, ahová kell” – szólt elismerően dr. Mengyi Roland, aki reményét fejezte ki, hogy bizalmat  kap a lakosságtól a folytatáshoz.

A beszédeket követően virágcsokorral, ajándékkal köszöntötték a leghosszabb ideje házasokat, legidősebb nőt és férfit, valamint a héten születésnapjukat ünneplőket.  A kulturális műsor keretében felléptek az ovisok, volt nótázás, sztárvendégként pedig Kovács Kati lépett fel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek