2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

A Samsung Electronics 20 millió forint értékű termékadománnyal támogatja az árvízkárosultakat

A Samsung nagy értékű termék-adományának átadásával kezdődött meg tegnap az eddig beérkezett felajánlások kiosztása Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A Samsung Electronics Zrt. a társadalmi felelősségvállalás jegyében 20 millió forint értékben ajánlott fel támogatást az árvízkárosultak számára. Ezzel a kimagasló összegű felajánlással a Samsung a csúcstechnológiai megoldások piacvezetőjeként a társadalmi szerepvállalás terén is élen jár.

Több mint 200 milliárd forintos kárt okozott a júniusi rendkívüli esőzések után kialakult áradás hazánkban. A legsúlyosabb természeti csapásokat Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Jász-Nagykun-Szolnok megye szenvedte el.

A Samsung Electronics Magyar Zrt. csatlakozva Schmitt Pál június közepén közzétett felhívásához összesen 20 millió forint értékű termék-adománnyal segíti az árvízkárosultakat. A termékeket – hűtőgépeket, mosógépeket, porszívókat és mikrosütőket – az Ökumenikus Szeretetszolgálat juttatja el a rászorulóknak a napokban. A beérkező igények elbírálását Dr. Ódor Ferenc a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke és Dr. Fehér Andor a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke vállalta a megyei közgyűlések nevében.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyének szánt 15 millió forint értékű adomány részeként a Samsung 1 millió forintnyit terméket adott át ünnepélyes keretek között adományozási levél kíséretében az árvíz sújtotta szikszói II. Rákóczi Ferenc Kórházban az intézmény részére, amelyet Dr. Tiba Sándor igazgató vett át a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnökétől, Dr. Ódor Ferenctől, valamint D.H.Kim-től, a Samsung Electronics Zrt. elnökétől. A hivatalos átadón részt vett még Madár György, Abaújszántó polgármestere, és a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat képviselői is, akik kiemelt fontosságot tulajdonítottak a Magyarországon működő nagyvállalatok részéről demonstrált társadalmi összefogásnak és támogató szándéknak.

„Az egészségügyi ellátásban a hűtőberendezésekre elemi szükség van, mert abban gyógyszereket, infúziókat és egyéb felszereléseket tartunk. Május közepén rövid idő alatt 80-100 cm víz öntötte el a kórház épületét, így abban mindenfajta elektromos eszköz megsemmisült. Köszönjük a Samsung nagyvonalú felajánlását, amely a lehető legjobbkor érkezett.” – nyilatkozta Dr. Tiba Sándor, a szikszói kórház igazgatója.

Felelős, piacvezető, tőkeerős cégként állandó figyelmet kell szentelnünk a Magyarországon zajló különböző belső  folyamatokra, mind a gazdasági és politikai változásokra, mind a fogyasztói, lakossági igényekre vetítve. Mivel termékeink az élet számos szegmensében jelen vannak a hétköznapokban használt háztartási gépektől a csúcstechnológiás műszaki cikkekig, egy ilyen súlyos és felfokozott helyzetben természetesnek tartjuk, hogy segítsünk termékeink eljuttatásával a bajba jutott háztartásokon. Reméljük, a jövőben is tudunk majd hasonló felajánlásokat tenni a magyar társadalom javára.” – nyilatkozta Dae Hyun Kim, a Samsung Zrt. elnöke.

A fennmaradó 5 millió forintnyi termékadományt Jász-Nagykun-Szolnok megye árvízkárosultjai kapták.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek