2024. 05. 12. vasárnap

Pongrác
1 EUR 388 HUF
1 GBP 451 HUF

A Norvég Királyság nagykövete október elsején Tokajba látogat

Őexc. Siri Ellen Sletnera, Norvég Királyság nagykövete október elsején 10 órakor érkezik a Tokaji Ferenc Gimnázium és Szakközépiskolába. Látogatásának célja, hogy megnyissa azt a szakmai konferenciát, amelyet a tanintézmény rendez abból az alkalomból, hogy a Norvég Alapból több mint  200 millió forintot nyert .
A pályázat célja olyan új laboratórium létesítése volt, amely képes mérni a hulladékelhelyezéssel kapcsolatos paramétereket, illetve a levegőben szálló port, dioxidokat, stb. A közelmúltban Tokajba látogató Yspertáli Környezetvédelmi Középiskola Iskola igazgatója  úgy nyilatkozott a sportcsarnok lelátója alá beépített laboratóriumokról, hogy azok megütik a világszínvonalat. Májer János polgármester szerint az iskola vállalkozásba is kezdhetne a műszerekkel mert azok olyan mérésekre is alkalmasak amilyenekre a környezetünkben más laboratórium nem képes. A bevétel ráfordítható lenne az új laboratórium vegyszer-  és tesztanyagának a beszerzésére.
A nagykövet asszony őexelenciája 12 órától 13 óráig fontos megbeszélésre kért találkozót Májer János polgármestertől, aki természetesen  készséggel áll a diplomata rendelkezésére.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

125912
Kepes András a kétezres évek elején volt a lokálpatrióta „Vendégségben Miskolcon” programban a város vendége. Most, május 11-én azonban újra itt lesz …