2024. 05. 24. péntek

Eszter, Eliza
1 EUR 387 HUF
1 GBP 454 HUF

A Munkaügyi Tanács rendkívüli ülést tartott

Szerdán délelőtt soron kívüli ülést tartott az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Tanács, amelynek témája Szabó József főigazgató felmentése volt. Mindhárom oldal – munkavállalói, munkaadói és önkormányzati – megerősítésével egyöntetű véleményt fogalmaztak meg az ülésen: a munkaügyi tanács álláspontja szerint a főigazgató felmentése törvénysértő, ezért levélben szólították fel Matolcsy György minisztert, hogy törvénysértő határozatát vonja vissza és helyezze vissza beosztásába Szabó Józsefet. Ezt a munkaügyi tanács soron kívüli ülése után tartott sajtótájékoztatón Gúr Nándor, a munkaügyi tanács soros elnöke mondta.
A szakpolitikus kifejtette: a foglalkoztatási törvény értelmében a munkaügyi tanácsnak előzetes véleményezési joga van az állami foglalkoztatási szervezet vezetői megbízatásának visszavonásával kapcsolatban, mivel azonban Szabó Józsefet indoklás és egyeztetés nélkül menesztették, a munkaügyi tanács álláspontját erről senki nem kérte ki, a főigazgató felmentése ezért törvénysértő. Gúr Nándor hangsúlyozta: nem csak Szabó József személyéről van szó, hanem az eljárásról, mert a törvények betartása mindenki számára kötelező.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Költözz költséghatékonyan!
Minden ember törekszik arra, hogy pénzügyeiben tudatos legyen: igyekszünk beosztani azt, amink van. Ha vásárolunk valamit, mindig tekintettel vagyunk …