2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A miskolci gyógyszertárak dolgozói is ingyenesen utazhatnak az MVK járatain

A miskolci gyógyszertárak és patikák munkatársai is díjmentesen utazhatnak az MVK Zrt. busz- és villamos-járatain – erről Veres Pál, Miskolc polgármestere rendelkezett. Ezzel az egészségügyi dolgozók után a gyógyszerészek és asszisztenseik is ingyenesen vehetik igénybe a miskolci tömegközlekedési eszközöket.
A polgármester azért döntött a díjmentesség kiterjesztéséről, mert a gyógyszerészek áldozatos munkájukkal lehetővé teszik a miskolciak minél zökkenőmentesebb gyógyszerellátását, és az orvosokhoz, ápolókhoz hasonlóan ők is fokozottan ki vannak téve a fertőzésveszélynek, hiszen a patikákban folyamatosan kapcsolatba kerülhetnek betegekkel, vagy akár még nem ismert vírusfertőzöttekkel is.

Veres Pál polgármester célja az, hogy a kedvezmény kiterjesztésével köszönje meg a gyógyszertári dolgozók mindannyiunk érdekében végzett áldozatos munkáját. Ugyanakkor reméli azt is, hogy az intézkedéssel Miskolc ismét példát mutathat más hazai nagyvárosoknak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…