2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Csöbör Katalin nyilatkozata a miskolci Y-híd építéséről és a hozzá kapcsolódó beruházásokról

Csöbör Katalin nyilatkozata a miskolci Y-híd építéséről és a hozzá kapcsolódó beruházásokról

Nagy öröm, hogy ezekben a nehéz napokban egy ilyen eseménnyel is azt tudja üzenni a kormány Miskolc és térsége lakosságának, valamint minden magyar embernek, hogy a munka és az élet nem áll meg.

A modern városok program keretében 2018-ban jelentettük be, hogy a kormány döntött az Y-híd megépítéséről. 2019 őszén leraktuk az alapkövet. 2020 tavaszára sikerült a területet is a kivitelező számára átadni, hogy megkezdje a beruházást. Az építkezés holnap kezdődik.

A beruházás első ütemében a Vörösmarty-Király utcai kereszteződés háromsávos, ún. turbó rendszerű körforgalommá alakul. A körforgalomtól a pályaudvarig felújítjuk a Vörösmarty utcát, kanyarodó sávokat, valamint fel- és lehajtó ágakat építünk az Y-híd előtt.

A második ütemben, 2022. végéig készül el az Y-híd. Ez a vasút felett akadálymentes áthaladást biztosít a forgalomnak Martintelep és a Vörösmarty lakótelep között. Emellett kialakítunk egy új, 100 férőhelyes parkolót a Tiszai pályaudvar mellett.

A híd megépítésével a közelben lakóknak nem kell a csúcsforgalomban rendszeres dugókban várakozni. Azok, akik kimennek a városból, eddig inkább a belváros felé kerülték ki ezt a csomópontot. Így azt is reméljük, hogy a belvárosban csökkenni fog az átmenő forgalom. Mindez együtt jár a város belsejének lég- és zajszennyezésének érezhető csökkenésével. Így a beruházás egyúttal Miskolc legnagyobb környezetvédelmi zöldberuházása is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek