2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Miskolci Egyetem ME-Kart csapata megvédte címét önjáró gokartjával

A tavalyihoz hasonló kimagasló teljesítményt nyújtott, és ezzel megőrizte a senior kategória abszolút győztese címét a Miskolci Egyetem ME-KART együttese.
A 2015. április 18-án a Papp László Budapest Sportarénában megrendezett Go-Kart, Go-Bosch! versenyen zárult le az önjáró gokartok versenyének második évada, amelyen idén junior és senior kategóriában nyolc felsőoktatási intézmény tíz csapata mérte össze tudását.

A senior csapatok a gokarthoz egy fúrógépet és két – akkumulátoros fűnyíróban használt – motort kaptak a Boschtól. Az előbbiből önindítót kellett készíteni, utóbbiak segítségével pedig a gokartot  hibrid meghajtásúvá kellett átalakítaniuk. A senior csapatoknak ráadásul radarral és kamerával kellett ellátni a gokartot, majd ezek segítségével megvalósítani a sávtartást, az adaptív sebességtartó automatikát és a vészfékezés funkciót.
A szakmai zsűri a műszaki megoldások alapján pontozta a járműveket. Díjazták a legjobb konstrukciót, a legokosabb gokartot, továbbá a legjobb csapatmunkát is.

A Miskolci Egyetem ME-KART csapata a díjkiosztón háromszor is színpadra állhatott, ugyanis megnyerte a Legokosabb Gokart és a Legjobb Csapatmunka díjakat, valamint az összesítés alapján ismét megszerezte az Abszolút Győztes címet is, és több értékes jutalommal – többek között másfél millió forinttal – térhetett haza.

A csapat tagjai:
Bak Zoltán Ferenc, Balla Bence, Bodolai Máté, Borbély Máté, Csendes Dániel, Forgács Zsófia, Fütő Szabolcs, Gulyás Dávid, Gulyás Eszter, Juhász Péter, Király István Károly, Kiss Dávid, Kiss Gábor, Kovács Gergely, L Kiss Márton, Márton Zoltán, Novák Jusztina, Salamon Balázs, Sike Zoltán, Turóczi Ádám

Oktatók:
Szabó Tamás intézetigazgató, egyetemi docens, Robert Bosch Mechatronikai Intézeti Tanszék
Trohák Attila adjunktus, Villamosmérnöki Intézet

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek