2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Ki felel a parkolójegyváltás közben, mentőben meghalt betegekért?

A TV2 mutatta be, hogy a János kórházhoz érkező mentőknek akkor is meg kell állniuk parkolójegyet váltani, amikor szirénázva, életveszélyben lévő beteget szállítanak. A magyar bürokráciára jellemző abszurditás, hogy az önkéntes mentősként dolgozó taxisofőröknek parkolójegyet kell majd váltaniuk a kórház bejáratánál, akár emberéletet is kockáztatva az időigényes intézkedéssel. Innentől már csak egy lépés, hogy a mentők nem mehetnek országúti balesetekhez, ha nincs útdíjmatricájuk vagy a tűzoltók nem olthatnak el egy lángoló kórházat, csak miután kiállták a kocsisort és lerendezték a parkolást.

A Demokratikus Koalíció azt követeli Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkártól, hogy nevezze meg, ki a betegek életét veszélyeztető szabály kitalálója és engedélyezője! A DK szerint azonnali hatállyal meg kell szüntetni az életveszélyes és abszurd szabályt és felelősségre kell vonni annak felelősét! A DK szerint Zombor Gábornak arról is be kell számolnia, hogy történt-e haláleset a szabály bevezetése óta amiatt, hogy a mentősöknek előbb parkolójegyet kellett váltaniuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…