2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

A legjobb megoldást keresve tartottak bejárást az Aradi sétányon

2019. 11. 28-án Lakossági fórumon tájékoztatta a környéken élőket a Miskolctapolcai Strandfürdő II-es ütemének építési munkálatairól és a várható közlekedési változásokról Varga Andrea alpolgármester asszony, Lengyel Katalin a Miskolc Holding Zrt. projektirányítási igazgatója, és Scheitzner Beáta, a Miskolci fürdők Kft. ügyvezetője. Jelen volt Juhász János az MVK Zrt. üzemgazdálkodási és szolgáltatási  igazgatója és a kivitelező Peka-Bau 2000 Kft. tervezője és főmérnöke

 A fő téma, az Aradi sétány átmeneti lezárása volt, hiszen a fürdő I-es és II-es ütemének összekötését szolgáló híd építése alatt ez a terület balesetvédelmi okokból lezárásra kerül.

 

Alpolgármester asszony kérésére egy helyszíni bejárást tartottak az érintett városi cégek képviselői annak érdekében, hogy az Aradi sétány lezárásának idejére a legjobb megoldást tudják kialakítani a lakosság számára.

 

A bejáráson részt vettek:

 

–        MVK Zrt.

–        A kivitelező részéről a Peka Bau Kft.

–        Önkormányzat műszaki osztály

–        Városgazda Kft.

–        Miskolci Fürdők Kft

 

A sétány lezárásának tervezett dátuma december 03-ára módosul az alább olvasható módosítások mellett:

 

–        A sétány lezárására dec.03-án kerül sor

–        December 02-án az MVK Zrt már reggeltől megáll a Tapolcai út kimenő része és Fagyöngy u. sarka között elhelyezett ideiglenes megállónál. Az ideiglenes megállót hétfő reggelre már kitelepítik, erről a kommunikációt már kiküldték.

–        A nagyobb problémát a túlsó oldalon (bejövő rész) kialakítandó ideiglenes megálló kérdése jelentette, nem csak a megálló kialakítását, hanem a járókelők biztonságos közlekedést is tekintve

–        A kivitelező vállalta, hogy hétfőn kialakítja az ideiglenes megállóhelyet, az MVK Zrt. útmutatásaival, a hivatal részéről hétfőre elkészül egy javaslat a kitáblázást, útfelfestést illetően, és ez is kialakításra kerül.

 

Amennyiben szükséges, az ehhez kapcsolódó egyéb járdaszegély kialakítását is vállalták. Így december 03-tól már a kialakított ideiglenes megállókkal tudjuk a közlekedési alternatívát biztosítani arra az időszakra, amely alatt a sétány nem lesz gyalogosan átjárható.

 

Fontos információ még, az ideiglenes megállók plusz megállóként jönnek létre, a jelenlegi hivatalos megállóhelyek megmaradnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek