2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

A környezetvédők is támogatták a szikszói szennyvízberuházást

A környezetvédők és a civilek is örömmel fogadták a szikszói szennyvíztelep  fejlesztését .Szikszó Önkormányzata a KEOP-1.2.0/B/10-2010-0081  pályázatán járt sikerrel, ahol Szikszó szennyvíztisztító telepének korszerűsítésére, intenzifikálására, kapacitásbővítésére,  korszerűsítésére  240 millió forintot nyert el. A   beruházás teljes értéke 325 millió forint lett.
Szikszói Környezet és Természetvédelmi Egyesület elnöke Kaposi Zoltán évek óta azért küzd, hogy Szikszón javuljon a levegő , a föld és a víz minősége. A szervezet problémái közé tartozott az is, hogy túlterhelt volt Szikszón a szennyvízhálózat, hiszen olykor 120 százalékos kihasználtságú volt a rendszer. A környezetvédők aggódtak a Vadász Patak vízminősége miatt is.  Számos esetben jártak el lakossági bejelentésekre abban, hogy nyaranta bűz árasztotta el a települést. A környezetvédelmi szervezet számára is nagy erőlepés az, hogy megvalósult a szikszói szennyvíztelep korszerűsítése és kapacitás növelése.

Szikszón évek óta a  megoldandó feladatok közé soroltuk   a szennyvíztisztító  telep kapacitás növelését- mondja Füzesséri József, Szikszó polgármestere. Ezt a problémát visszaigazolta a projekt kezdetekor a lakosság véleménye is. A beruházás  nemcsak a lakosság komfort érzetét  javítja és védi a környezetet,  hanem hozzájárul Szikszó jövőjéhez is.  

Szikszón ugyanis az utóbbi időben elindult a gazdasági fejlődés , gyarapodás útján. Az ipari területen és az ipari parkban egyre másra nőttek ki az új csarnokok, egyre több befektető választotta beruházása helyszínéül a várost. A szennyvíztisztító fejlesztés előtti állapota korlátja volt a további növekedésnek, a KEOP pályázat segítségével- a korszerűsítéssel, intenzifikálással, kapacitásbővítéssel – kinyílt a kapu a tovább lépéshez.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek