2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF

Horváth Betti is Diósgyőrben folytatja

A tavalyi U18-as EB győztes csapat egyik vezéregyénisége, a jelenlegi U20-as válogatott alapembere, Horváth Bernadett is aláírta szerződését az Aluinvent-DVTK női kosárlabda csapatával, így immáron biztos, hogy Czank Tímea és Bálint Réka mellett érte is szoríthatunk a következő évben.

A lányok felkészülése bő két hét múlva, augusztus 17-én kezdődik Miskolcon. A vezetőség folyamatosan tárgyal a kiszemeltekkel. Bettivel a szerződése aláírását követően beszélgettünk.
Maikel López és Horváth Bernadett (Fotó: Szabó Gábor)

– Hosszú tárgyalássorozaton vagy túl?
– Nem mondanám, hogy hosszú lett volna. Nem sokat gondolkodtam azon, hogy merre tovább, mert szerettem volna itt folytatni a pályafutásomat, és nagy örömömre a vezetők is marasztaltak.

– Volt más lehetőséged?
– Volt, de nekem itt van a helyem. A fejlődésem szempontjából a legjobb csapatban vagyok. Szeretném minél magasabb szinten űzni ezt a játékot, és ehhez minden feltétel adva lesz a következő évben.

– Mivel teltek az elmúlt hónapok?
– Jó lenne csupa pozitívumról beszámolni, de akkor nem mondanék igazat. Volt az U20-as válogatottal egy felkészülési mérkőzésünk az osztrák csapat ellen június elején. Dobtam egy triplát, mely után kilöktek a pályáról. A mérkőzés vége felé kezdtem érezni, hogy fáj a hátam. A következő nap újra mérkőzést játszottunk, ahol a fájdalom ellenére vállaltam a játékot, hiszen sok sérültünk volt. Jött pár nap szünet, a fájdalom azonban megmaradt. Elvittek kivizsgálásra a Honvéd kórházba, készült egy MRI a hátamról. Kicsit megijedtem, mert nekem korábban meg volt repedve a hármas-négyes csigolyám zárólemeze, most szerencsére repedés nincs, de behorpadt. Ezért éreztem a fájdalmat.

– Hogy vagy most?
– Már jól, köszönöm. Sokat futok, lábra erősítek, egyelőre a konditeremben súlyokat még nem merek húzni. Háterősítő talajgyakorlatokat végzek Fodor Csilla útmutatása alapján. Kezelésekre még fogok járni augusztusban, de remélhetőleg már nem lesz semmi gondom.

– Milyen célok lebegnek a szemed előtt?

– Jó lenne a tavalyi eredményeket felülmúlni, de nem lesz egyszerű, hiszen a tavaly is bombaerős Sopron tovább erősödött és a PEAC is erősebb lesz. Ahhoz képest, ahonnan indultunk a tavalyi évben, nagyon szép lett a vége. Szeretnénk egy aranyat hazahozni a szurkolóknak. Az alapszakaszban is jobban koncentrálnunk, ha ez sikerül, akkor minden esélyünk megvan egy fényesebb éremre.

– Köszönöm, gyógyulj meg hamar, mert szükségünk van Rád!
– Én köszönöm. Hajrá, Diósgyőr!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek