2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A kormány magára hagyta a szikszóiakat

A kormány magára hagyta a szikszói árvízkárosult szegény embereket, mivel a magáningatlanokban keletkezett károkat nem téríti meg. Szikszó polgármestere Füzesséri József, a Szívvel Szikszóért Mozgalom alapítója a kedden a  Bakondi György miniszteri biztos által Budapesten,  a károkat szenvedett települések polgármesterei számára  szervezett megbeszélésen szembesült a kormány verdiktjével.

Füzesséri József felháborítónak, mélyen igazságtalannak és megengedhetetlennek tartja ezt a döntést a szikszói emberek nevében.  A szikszói családok önhibájukon kívül kerültek ebbe a tragikus helyzetbe és méltán várnák a miniszterelnök által beígért támogatást. Rendkívül méltatlannak és az emberek bizalmával való visszaélésnek tartja azt is, hogy a kormány elvégeztette a magáningatlanokban a kárfelmérést, – Szikszón például 400 háznál –  és ezzel is illúziót keltve az emberekben: számíthatnak a magáningatlanokban történt károk megtérítésére.

Szikszó polgármestereként és a Szívvel Szikszóért Mozgalom alapítójaként a jövőben mindent elkövet azért, hogy a károsultakkal közösen kikényszerítse a károk megtérítését a magyar kormánytól.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…