2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

A gyógyulás útján a leukémiával kezelt diósgyőri Rakaczki Bence

Rakaczki Bence, a Diósgyőr NB I-es labdarúgócsapatának leukémiával küzdő 19 éves kapusa megnyerte egészségéért folytatott meccsét, most mindenki azon van, hogy ne legyen visszavágó – ezzel a sporthasonlattal élt Nagy Kálmán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház gyermekellátásért felelős igazgatóhelyettese keddi sajtótájékoztatóján Miskolcon. A professzor – aki egyben a kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjának Gyermek Onkohaematológiai és Csontvelőtranszplantációs osztályának vezetője is – úgy fogalmazott: a sikeres csontvelő transzplantációt követően Rakaczki Bencét „otthonába bocsátották”.
Elmondta azt is: mindeddig a fiatal sportoló felépülése érdekében nem tájékoztatták a médiát a gyógykezelésről, hogy „nyugodt legyen a légkör”.
Közlése szerint Rakaczki Bence az elmúlt év novemberében került az osztályra a „leukémia egy sajátos és nehezen kezelhető formájával”.
A kemoterápiás kezelést követően csontvelő átültetésen esett át a fiatalember, egy amerikai őssejt-bankból, megfelelő donortól származó sejteket ültettek be neki – mondta Nagy Kálmán, hozzátéve: a beavatkozástól már több mint ötven nap telt el, a vizsgálatok alapján pedig nem találtak olyan sejtet, amely az eredeti betegségét létrehozta.
Bence fizikai állapota jó, a beültetést is jól viselte, így mindenki abban bízik, hogy ismét a DVTK kapujába állhat – mondta Nagy Kálmán, megjegyezve azt is: kezelése idején az osztály dolgozói egy futball-labdát is sterilizáltak neki.
Rakaczki János, a kapus édesapja a sajtótájékoztatóján azt közölte: fia lélekben megerősödött, sokat olvasott, és rajta keresztül is köszöni mindenkinek azt a külföldről és belföldről érkezett számtalan támogatást, buzdítást, amelyet felépülése érdekében kapott.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek