2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF

A delegáció tárgyalásai folytatódtak

Tokaji bor átadása Ding Yuhua úrnak, a Triangle Abroncs Rt. elnökének

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei delegáció délelőtt Yantai város, Shandong tartomány székhelyén ellátogatott a kazincbarcikai BorsodChem Zrt. kínai anyavállalatához, a Wanhua Industrial Group Rt-hoz, ahol személyesen fogadta a delegációt Jason Ding, a Csoport elnöke, a BosodChem elnök-vezérigazgatója, Howard Ding, fejlesztési igazgató és Ken Hong, elnöki tanácsadó.
A BorsodChem akvizíciót követően a Wanhua a Bayer és a BASF után a világ harmadik legnagyobb izocianát gyártója lett. A Wanhua 2012. évi várható árbevétele 3,2 milliárd USD. Régi termelési kapacitásait most helyezi át egy saját létesítésű ipari parkba, amelyet meglátogatott a delegáció. 2011-ben elkezdett beruházás keretében épül egy új MDI üzem, TDI üzem, akril-sav üzem, akril-észter üzem, propilén-oxid üzem, poliol üzem és egyéb kisebb poliuretán feldolgozó üzem. Ezzel a beruházással világ első lesz az MDI gyártásban, vagyis a poliuretán alapanyagának előállításában.

A megbeszélések alatt Jason Ding Elnök Úr kijelentette, személyesen segíteni akar, hogy a Wanhua példája okán más kínai, főleg Shandong tartományi cég beruházzon, befektessen Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Személyesen felkeresi a tartományban világhírű Haier és Hisense háztartási gépeket előállító cégeket, akinek elnökeihez Dr. Mengyi Roland Elnök Úr január 15-én személyes levelet intézett. Ding Elnök Úr tájékoztatást adott arról is, hogy a Wanhua tervezi a BorsodChem MDI és TDI kapacitásainak bővítését. A delegáció ezt követően ellátogatott a szomszédos 2,5 millió lakosú Weihai városba, ahol a delegációnk részére díszebédet adott Zhang Hui polgármester Asszony. Az ebéden jelen volt többek között Ding Yuhua, a Triangle Abroncs Rt. elnöke és Lin Xiaobin, ügyvezető elnök. Polgármester Asszony arról tájékoztatott, hogy a többi kínai városhoz képest, Weihai egy élhető tengerparti város, 2 % munkanélküliséggel és 9,5 %-os GDP növekedéssel. A város fő turisztikai célpont, 2012-ben 28 millió turista kereste fel városukat.

Ezt követően Ding Yuhua, a Triangle Abroncs Rt. elnöke és Lin Xiaobin ügyvezető elnök kíséretében a delegáció ellátogatott a Triangle Abroncs Rt-hez. Az 1976-ba alapított vállalat mára Kína 15. legnagyobb vegyipari vállalata, a világ 14. legnagyobb abroncsgyártója, gyárában 10.000 főt foglalkoztat. Csúcstechnológiájú gyártósorokon és szigorú minőség-ellenőrzés mellett évi 6 millió tehergépkocsi és speciális abroncsokat, 15 millió személygépkocsi abroncsot gyárt. 2012 évi árbevétele 3 milliárd USD volt. Termelésének 10 %-a az európai piacra kerül.

Estébe nyúló, megerőltető tárgyalási folyamatot követően Ding Yuhua Elnök Úr arról tájékoztatta Mengyi Roland elnököt, hogy komolyan érdeklődik egy megyénkben történő beruházás iránt. Kérte, hogy kezdjék meg részletekről történő egyeztetést az európai belépésük céljával. A Triangle Abroncs Rt. szakmai delegációval látogat hamarosan megyénkbe a beruházás terület lehetőségének felmérése céljából.
További hírek:

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Holnaptól 46. UTAZÁS KIÁLLÍTÁS
2024. február 22-25. között Az Utazás kiállítás a látogatói igényeknek megfelelően megújul, interaktív programokkal egészül ki, amelynek köszönhetően…