2024. 04. 21. vasárnap

Konrád
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

A 17. héten csökkent a levegő pollenterheltsége

A tavaszi allergén növények közül, már csak a nyírfa, a juhar, a bükk és a tölgy virágporszemei találhatók meg alacsony mennyiségben a levegőben.

 Az allergiás betegek egy kicsit fellélegezhetnek, hiszen a nagyon gyakori allergén fák már elvirítottak az allergén nyári gyomok még csak most kezdik meg virágzásukat, pollenkoncentrációjuk alacsony szintű.

Jelenleg az eperfa szórja legnagyobb mennyiségben a virágporát, ám ez a növény csak gyengén allergén, keveseknek okoz panaszokat.

 

A nyári allergének – elsősorban a pázsitfűfélék, a lórom és az útifű – pollenszórása várhatóan fokozatosan emelkedni fog az elkövetkezendő hetekben, ezért az arra allergiások készüljenek fel rá. A pázsitfűfélék már virítanak, bár mennyiségük most még alacsony. Fontos, hogy a kerttulajdodosok a gyepek nyírását a füvek virágzása előtt végezzék el, ezzel is hozzájárulva a környezetükben élő allergiás betegek tüneteinek csökkentéséhez.

Az allergén légköri gombák mennyisége még továbbra is alacsony.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…