2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF

900 millióból forintból épülhet meg a szirmabesenyői körforgalom

Megépülhet a 26-os főút miskolci kivezető szakaszán, a szirmabesenyői elágazáshoz tervezett körforgalom. Erről Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára tájékoztatta Csöbör Katalint, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét Budapesten. A mintegy 900 millió forintos beruházás előkészítéséhez szükséges pénzügyi forrást az ITM biztosítja. Az erről szóló iratokat alá is írta az államtitkár.

– A körforgalom megépítésével a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban is gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés a 26-os főút miskolci bevezető szakaszán – mondta Csöbör Katalin, a Fidesz országgyűlési képviselője. – Számos megkeresés érkezett hozzám a Szirmabesenyőn élőktől, hogy segítsem elő a körforgalom megépítését, mivel a megnövekedett teherforgalom miatt jelentősen lelassult a forgalom Miskolc felé. A kereszteződés szomszédságában lévő SEGA Kft. is kezdeményezte a körforgalom megépítését közlekedésbiztonsági okok miatt. Az ügyben számos előzetes megbeszélésen vagyunk túl, örömömre szolgál, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatta a beruházást, így mintegy 900 millió forintból megépülhet a kereszteződésbe a körforgalom. Az építés előkészítéséhez szükséges forrást az ITM biztosítja. Mosóczi László, az ITM közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t (NIF) bízta meg az építéshez szükséges tervek elkészítésével.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum