2024. 03. 4. hétfő

Kázmér
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

900 millióból forintból épülhet meg a szirmabesenyői körforgalom

Megépülhet a 26-os főút miskolci kivezető szakaszán, a szirmabesenyői elágazáshoz tervezett körforgalom. Erről Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára tájékoztatta Csöbör Katalint, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét Budapesten. A mintegy 900 millió forintos beruházás előkészítéséhez szükséges pénzügyi forrást az ITM biztosítja. Az erről szóló iratokat alá is írta az államtitkár.

– A körforgalom megépítésével a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban is gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés a 26-os főút miskolci bevezető szakaszán – mondta Csöbör Katalin, a Fidesz országgyűlési képviselője. – Számos megkeresés érkezett hozzám a Szirmabesenyőn élőktől, hogy segítsem elő a körforgalom megépítését, mivel a megnövekedett teherforgalom miatt jelentősen lelassult a forgalom Miskolc felé. A kereszteződés szomszédságában lévő SEGA Kft. is kezdeményezte a körforgalom megépítését közlekedésbiztonsági okok miatt. Az ügyben számos előzetes megbeszélésen vagyunk túl, örömömre szolgál, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatta a beruházást, így mintegy 900 millió forintból megépülhet a kereszteződésbe a körforgalom. Az építés előkészítéséhez szükséges forrást az ITM biztosítja. Mosóczi László, az ITM közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t (NIF) bízta meg az építéshez szükséges tervek elkészítésével.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hadüzenet összefogással
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023 nyarán alakított munkacsoportot az illegális dohánykereskedelemmel szemben. A legújabb intézkedés részeként a …