2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

300 millió forint képzésre

KÉPZÉSI PROGRAMOK A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI KÖZPONTI KÓRHÁZ ÉS EGYETEMI OKTATÓKÓRHÁZBAN

 

Oktatási-képzési programokon vehettek részt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház szakdolgozói és szakorvosai, amelyeket az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program csaknem 300 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatásával valósítottak meg.

 

 

A szakdolgozók és szakorvosok képzésével, továbbképzésével emelkedik a képzett munkaerő aránya az ágazatban,  a betöltetlen álláshelyek száma,  a munkaerő megtartását célzó munkakörülmények és feltételek, a lakossági ellátások minősége, hatékonysága pedig tovább erősödik.

A Kórház a projekt részeként két célterületen valósított meg képzéseket:

1) A szakorvosok, szakfogorvosok, szakgyógyszerészek és szakpszichológusok egészségügyi szakirányú szakmai továbbképzése az intézményi szinten hiányszakmaként jelentkező szakmákra.

2) Szakdolgozói képzési programok az intézményi szinten hiányszakmaként jelentkező szakmákra.

 

A projektnek köszönhetően nyolc szakterületen 60 munkavállaló szakképzése valósult meg:

– három aneszteziológiai szakasszisztens, négy endoszkópos szakasszisztens, tizenegy felnőtt intenzív szakápoló, két gyermek intenzív szakápoló, tíz műtéti szakasszisztens, hét onkológiai szakápoló, tizennyolc pszichiátriai szakápoló és öt sürgősségi szakápoló edukációja teljesült.

 

A projekt eredménye továbbá, hogy – a szakdolgozók mellett – huszonöt szakorvos kilencféle licenc képzésben vehetett részt. A szakorvosok így olyan – korszerű, az orvostudomány és a technológiai környezet állandó fejlődése miatt megkövetelt – szakmai eljárásokat sajátítottak el, amelyek a már meglévő ellátások szolgáltatási minőségét is javítják.

 

A projekt Európai Uniós támogatásból valósult meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek